A Leekenst váltó Rossi megígérte, hogy megtanul magyarul

Hírek

Oszd meg másokkal is

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó-szövetség kedden négy barátságos mérkőzés után leváltotta a válogatott eddigi szövetségi kapitányát, Georges Leekenst. A belga tréner helyét a DAC edzője, az olasz Marco Rossi veszi át a csapat élén, aki a Facebookon üzent a szurkolóknak. „Nehéz kifejeznem, mekkora örömmel tölt el, és mennyire büszke vagyok arra, hogy annak a válogatottnak a kispadjára ülhetek le, amelyet egykor Aranycsapatnak neveztek. Büszke vagyok, hogy azt az országot képviselhetem, amely befogadott, és jobban megbecsül, mint ahogy azt megérdemlem” – írta az 53 éves szakember.

Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Rossi hangsúlyozta: tudja, hogy nehéz feladat vár rá. Mint írja, nem ígéri, hogy minden meccset meg fog nyerni a magyar csapattal, de a profizmust, a szenvedélyt, a szeretet és a rengeteg munkát bátran vállalja. Az edző hozzátette: eleget tesz korábbi fogadalmának, és megtanul magyarul.

Az új szövetségi kapitány nehéz helyzetben veszi át a válogatott irányítását – annál is inkább, mivel szeptember 8-án egyből egy tétmeccsen, a finnek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen fog bemutatkozni a kispadon.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!