Így alakítsd ki a tökéletes babaszobát

Hírek

Oszd meg másokkal is

Előbújhat belőled a legkreatívabb éned, de ahhoz, hogy minden szempontból megfelelő babaszobát alkoss, szükséged lesz egy kis tudatos tervezésre és a legkülönbözőbb szituációk mérlegelésére. Jó gyakorlat ez az anyaságra, amikor majd mindig öt lépéssel előre kell gondolkodnod.

1. Vázold fel az ötleteidet

Készíts egy táblázatot, ahová bedobhatod, milyen hangulatú szobák tetszenek. A legalkalmasabb erre a Pinterest, ahol lehet saját, privát boardod, ahol elmentheted a kedvenc babaszobáidat. A kutatás végére tisztázódik előtted, milyen stílust szeretnél követni.

2. Legyen elég hely a babaszobában

Nem kell, hogy hatalmas táncterem legyen a baba szobája, de gondold át, mi mindent akarsz belezsúfolni és csak a legszükségesebbeket tervezd inkább. A fő szempont, hogy nyugtató hatású és szellős legyen a szoba, de közben mindennek legyen helye, még egy fotelnek is, amiben a kiságy mellett tudod ringatni, szoptatni a babát.

babaszoba berendezés tippek

Kép forrása: The Marion House Book

3. Válassz meleg színeket

A babáknak és a fáradt szülőknek is megnyugtató hely legyen a babaszoba. Válassz pasztellszíneket, az a legjobb, ha maradsz a semleges, halvány színeknél, tartogasd a dekorációra az élénkebb színeket. Ha festeni szeretnéd a szobát, akkor a szülés előtt pár héttel már legyen kész, hogy ne maradjon szaga a festéknek.

babaszoba berendezés tippek

Kép forrása: Design Life Kids

4. Engedd szabadon a képzeleted

Csak azért, mert egy bútordarabot nem gyerekbútorként árulnak, nyugodt szívvel használhatod a babád szobájában, ha úgy tetszik. Olyan kiegészítőket és bútorokat válassz, amiket örömmel nézel a saját lakásodban pár évig, ne hagyd, hogy eltérítsenek a saját ízlésedtől a gyártók és a trendek.

5. Használj puha szőnyegeket és textileket

A babaszobát a textilekkel is még melegebb hangulatúvá varázsolhatod, mivel te is és a baba is sok időt fogtok itt tölteni, ezért fontos, hogy milyen szőnyegekkel, párnákkal és takarókkal teszed otthonossá a szobát. A kiságyba persze ne kerüljön felesleges takaró vagy párna, de mindenhol máshol díszíts velük bátran.

Kép forrása: 100 HDI

6. Szánj rá időt

Nem véletlenül jelenik meg a fészekrakó ösztön a kismamákban: ezzel a rendezgetéssel, a babaszoba tervezgetésével is közelebb kerülsz a babádhoz és felkészülsz az anyaságra.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!