Külföldi turistákat loptak meg az álrendőrök Budapesten

Hírek

Oszd meg másokkal is

Több napon át álrendőrök kopasztották meg a külföldi turistákat Budapesten, akik meglopták áldozataikat, miközben igazoltatták őket. A rendőrök az egyiküket elfogták, ismeretlen társát még keresik.

A rendőrség tájékoztatása szerint az 55 éves román férfi és ismeretlen társa május 30. és június 5. között a Belvárosban, magát rendőrnek kiadva több külföldi turistát igazoltatott, majd a sértetteknél kábítószert és hamis pénzt keresett. A két férfi átnézte a sértettek pénztárcáját, majd a benne lévő pénznek csak egy részét tette vissza, a többit észrevétlenül elrakta.

Ők igazi rendőrök – forrás: police.hu

Az álrendőrök ezzel a módszerrel csaknem 100 ezer forintot csaltak el több turistától.

Az elkövetők 2018. június 5-én este szintén rendőrnek adták ki magukat és két német állampolgárt igazoltattak. Elkérték a pénztárcájukat, majd amikor visszaadták az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 euróval kevesebb van a tárcájában. A bátor turista az elkövetők után ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte őket segítségért kiáltott. Egy járókelő értesítette a rendőröket és a kiérkezésükig visszatartotta az egyik férfit.

A nyomozók a román állampolgárt üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, társát továbbra is keresik.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!