Ne mondj le a nyári kalandokról! Így védheted ki az intim bajokat! (x)

Hírek

Oszd meg másokkal is

Nincs rosszabb, mint a vakáció kellős közepén, pláne akár már a legelején hüvelyfertőzéssel küszködni! Pedig jó, ha tudod, nyáron viszonylag könnyű összeszedni bakteriális eredetű fertőzést, amit arról ismerhetsz fel, hogy bőséges, híg, áttetsző hüvelyfolyást okoz, aminek a szaga sem éppen kellemes – sokakat a halra emlékeztet. Leginkább akkor tarthatsz ettől a fertőzéstől, ha valamiért meggyengül a hüvelyed természetes, savas kémhatása. Ha már kialakult a probléma, fontos, hogy mielőbb helyreállítsd a hüvelyben a belső egyensúlyt. Ebben segítségedre lehet a Vitagyn C hüvelykrém. A patikában recept nélkül kapható savas pH-jú készítmény alkalmas a bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére. Fő összetevőivel – C-vitamin, tejsav és ezüst – elősegíti a védő tejsavbaktériumok újratermelődését, és hozzájárul az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, illetve fenntartásához.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz a bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére

 

Veszélyek, amik nyáron leselkednek rád!

A meleg! Melegben könnyen megizzadsz, és a verejték az intim területeken is jellemző lehet. A nyirkos közeg ideális táptalaja a kórokozók szaporodásának. A műszálas bugyik helyett már csak ezért is viselj inkább jól szellőző pamut alsóneműt, hogy védd az egészségedet.

A víz! Vízparton, egy kellemes csobbanás után ki ne élvezné, ha vizes fürdőruhában flangálhat, ami oly kellemesen hűsít a kánikulában! Milyen kár, hogy a lábad között párolgó nedves textilt a bacik is nagyon szeretik. Az intim egészségedet védelmében legjobb, ha minél előbb szárazra cseréled a vizes fürdőrucit, amit inkább egy bokorra akasztva szárítasz meg.

A szőrtelenítés! Akár gyantáztatsz, akár borotválod magad odalent, mindkettő érzékenyebbé teszi az intim területet, így hajlamosabb lehetsz a fertőzésekre. Borotválásnál külön veszélyforrás, ha a borotvahab vagy -gél a hüvelynyílásba kerül, mert az efféle illatosított kencék könnyen megzavarják a női pH-t. Márpedig ha a hüvely savassága lúgos irányba változik, akkor válsz csak igazán kiszolgáltatottá a szinte mindig és mindenhol lesben álló kórokozóknak! Légy óvatos a többi illatszerrel is, nehogy rossz helyre kerüljenek!

A szex! A nyár a szerelem, a kalandok főszezonja is. De nem árt tudni, hogy egy új partnerrel megnőhet a hüvelyi fertőzések kockázata. A hüvely ugyanis érzékenyen reagálhat a spermára, de még ha óvszert használtok, az óvszer spermicid síkosító anyaga szintén kiválthat irritációt vagy megváltoztatja a hüvelyi pH-t. Bizony nem könnyű nőnek lenni – ha eddig nem jöttél volna rá…!

Mit tehetsz a kiújulás ellen?

A statisztikák szerint a bakteriális hüvelyfertőzéssel küzdő nők 50 százalékánál a sikeres kezelés után is rendszeresen visszatér a probléma. „Hajlamos vagyok rá” – sóhajtják lemondóan az érintettek, és legtöbbször már inkább be sem merészkednek a strandmedencébe vagy a Balatonba, nehogy megint szenvedniük kelljen. Akiknek ennyire könnyen felborul a hüvelyi pH-ja, és emiatt gyakran szenvednek bakteriális hüvelyfertőzéstől, azok számára jó hír, hogy a Vitagyn C hüvelykrém a probléma megelőzésére is alkalmas.

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!