Új módszer szerint tanítanak 60 iskolában szeptembertől, indul az „élménysuli”

Hírek

Oszd meg másokkal is

„Élménysuli” néven indul kísérleti program hatvan magyarországi iskolában több hazai egyetem és az Oktatási Hivatal részvételével. A hivatalosan Komplex alapprogramnak nevezett módszer a tervek szerint 2021-re már a közoktatási intézmények felében, ezerötszáz iskolában lesz bevett gyakorlat.

Az új rendszer a diákok együttműködésére épít, mert végre rájöttek, hogy hogy sokkal motiváltabbak a gyerekek, ha aktívan és közösségben tanulnak. A változások a tanítási-tanulási stratégiában jelennek meg, leginkább óraszervezési módokról van szó, amelyekkel az élményalapú tanítás megvalósítható – írja a programról a Magyar Idők.

A program sikerét a pedagógusok továbbképzésében látják, így minden tanárnak részt kell vennie majd két alapozó képzésen. Az első csoport hamarosan végez, így nyílik lehetőség a kísérlet projekt elindítására 60 hazai iskolában.

Az „élménysuli”-program mellett a következő tanévben a digitális tankönyvek fejlesztése, illetve a Nemzeti Alaptanterv átdolgozása is a kiemelt feladatok közé tartozik majd.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!