Ennyit keresnek a sztrájkoló pilóták a Ryanairnél

Hírek

Oszd meg másokkal is

Nyilvánosságra hozta az ír Ryanair légitársaság ír és brit pilótáinak keresetét, éppen akkor, amikor munkavállalók ezrei léptek sztrájkba a jobb munkakörülmények miatt. Állítólag a dolgozóknak a repülőgép fedélzetén még a vízért is fizetniük kell.

A Telegraphban megjelent adatok szerint egy ír pilóta 14 ezer fontot, azaz 5 millió 127 ezer forintot, míg egy brit pilóta 18 267 fontot, vagyis 6 millió 698 ezer forintot vihet haza a Ryanairnél. A cég közleménye szerint 350 pilótájuk közül csupán 94 lépett sztrájkba.

Hat millió forintnál is többet visz haza egy pilóta a Ryanairnél

Mint ahogy arról beszámoltunk, a ma kezdődő sztrájk miatt járatainak 12 százalékát törölte a Ryanair, ami 600 járatot jelent. A munkabeszüntetés a szerdai és csütörtöki menetrendet érinti, és mintegy 50 ezer utazónak okoz nehézséget.

A magyar utazók szempontjából fontos lehet, hogy törölték a kora délutáni Budapest–Nürnberg, illetve az esti Budapest–Barcelona járatot. Ezenkívül biztosan vannak még magyarokat érintő változások, ezért érdemes ellenőrizni a menetrendet, hogy ne a reptéren érjen meglepetés.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!