Kiderült, melyik jégkrém a legjobb a boltok polcain

Hírek

Oszd meg másokkal is

A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait figyelembe véve tesztelte a különféle gyümölcsjégkrémeket. Érdemes alaposan megnézni a címkéket, mert azoknál a készítményeknél 15 százaléknál alacsonyabb a gyümölcstartalom, csak a gyümölcsös jégkrém megnevezés használható. Azoknál a jégkrémeknél, amelyeknél kizárólag aromát használnak, azt pedig csak „gyümölcs ízű” termékként lehet megjelölni.

A TVE értékelői az alapján választották ki a tesztben szereplő jégkrémeket, amelyeknél a csomagolás vagy az elnevezés alapján gyümölcstartalomra számíthat a vásárló. Ha ilyen nem volt, akkor olyan vegyes termékeket kerestek, amelyekben valamilyen formában szerepel gyümölcs.

A legtöbb pontot a Häagen-Dazs epres jégkréme kapta, ebben a legmagasabb a gyümölcstartalom (21 százalék), nem tartalmaz adalékanyagokat és a cukortartalma sem túl magas. A második az Unilever által gyártott Carte d’Or Classic és a Grycan Eper jégkrémek végeztek, mert bár ugyan magasabb a gyümölcstartalmuk, mint a győztesnek, a mesterséges aromák, illetve allergén adalékanyagok miatt pontlevonásban részesültek.

A lista végén a szintén Unilever-termék Vienetta Vanília jégkrém és eper ízű jégkréme, valamint a Lidl saját márkás Ballino vaníliás, eper ízű, csokoládés jégkréme végzett. A sereghajtók egyike sem tartalmaz valódi gyümölcsöt, viszont rendkívül magas a cukortartalmuk és sokféle adalékanyagot is tartalmaznak.

A Tudatos Vásárlók Egyesületének részletes tesztjét az egyesület weboldalán lehet elolvasni.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!