A TOP 5 nászutas úti cél

Hírek

Oszd meg másokkal is

1) Francia Polinézia: Tahiti, Bora Bora, Moorea

Tahiti, Moorea, Bora Bora… elég e neveket kiejteni, és máris álomvilágban járunk. A Földgolyó túloldalán, a Csendes-óceánon helyezkednek el Francia-Polinézia részeként ezek a varázslatos szigetek. A nászutasok első számú kedvence ez a lenyűgöző szépségű földi paradicsom, a bizarr vulkáni csúcsokkal, kéklő lagúnákkal, a pálmafás, bársonyos homokú strandokkal.

Tahiti, Bora Bora az álomstrandjairól és a képeslapra illő lagúnáiról híres. Aki ott búvárkodik, egyedülálló víz alatti világot fedezhet fel. Korallszigetek emelkednek ki a habokból, zátonyokkal és végtelen partokkal övezve. A lagúnák színe a jáde ékkő zöldjétől kezdve a türkizkékig váltakozik, hogy még jobban elkápráztassa az ide érkezőket. Ezt a buja vidéket csodálatos madarak, halak és kagylók uralják, a lagúnák ékszere pedig az igazgyöngy.

naszut, helyszin

2) Mauritius

Mark Twain író szerint Isten először teremtette meg Mauritiust, majd annak mintájára a mennyországot. A mesés trópusi sziget a világ egyik legszebb része, az ott töltött nyaralás életre szóló élményt ígér. Szunnyadó vulkánok, párás erdők, futó patakok, pálmafákkal övezett, fehér homokos strandok, nyüzsgő korallzátonyok – a természet megannyi szépsége várja a nászutasokat, sokféle nevezetességgel és látnivalóval.

naszut, helyszin

A levegőből letekintve Mauritius egy óriási smaragdnak tűnik, körülötte a végtelen óceán víztükrével. A zöldellő szigetet fehér homokos part szegélyezi. Az ország természeti gazdagságát színesítik a különféle növény- és állatritkaságok. A sziget különösen népszerű a nászutasok körében, akiknek fontos szempont a gyönyörű természeti környezet, a tökéletes kiszolgálás és a sokszínű ízvilág.

3) Indonézia: Bali, Lombok, Gili szigetek

Az Istenek szigeteként is ismert Bali izgalmas trópusi paradicsom. Akár a balinéz emberek jellegzetes kultúrájának feltárása, akár a búvárkodás a korallzátonyoknál, vagy a napozás egy széles tengerparti szakaszon, minden olyan, mintha Balin egy különleges, egzotikus világba csöppennél.

Lombokot, amelynek jelentése csili, Balitól egy 35 km széles és 300 méter mély tengerszoros választja el. A sziget felét a 3726 méter magas Gunung Rinjani vulkán uralja. Lombok relatíve érintetlen, turisták által kevésbé felfedezett, vadregényes, viszonylag könnyen bejárható kis sziget fehér homokos strandokkal. 

Lombok partjaihoz közel a három apró korallsziget – Gili Trawangan, Gili Meno és Gili Air – maga a paradicsom. Kristálytiszta tenger, hófehér homokos strandok, hihetetlenül gazdag víz alatti világ várja itt az utazókat: a türkiz színű vízben színpompás korallerdők, halak sokasága és a szinte minden alkalommal fel-feltűnő óriásteknősök. A Gili szigetek mentén búvárkodva és sznorkelezve úgy érezhetjük magunkat, mintha a világ legnagyobb és legtisztább akváriumában fürdenénk.

4) Dominika

A Dominika keleti részén található Punta Cana kétségkívül az egyik legszebb, legnépszerűbb strandszakasza a karibi szigetvilágnak. A finom homokos tengerparton pálmafák hűs árnyékából gyönyöködhetünk a horizonttal egybeolvadó óceánban. Punta Canát nem véletlenül hívják „Kókusz partnak”, álomszép fürdőhelyek, öblök, természetes medencék, türkizkék tenger, vakítóan fehér, pálmaligetekkel szegélyezett part, izzó napsütés, mesébe illő környezet.

Saona, a maga 110 négyzetkilométeres területével a Dominikai Köztársaság legnagyobb szigete. Közkedvelt kirándulóhely, csodálatos partjai, türkiz vize, sekély, gyönyörű, fehér homokos partja és egyéb természeti szépségei miatt. Saona állatvilága nagyon gazdag, iguanák, teknősök, nagytestű madarak, valamint csodálatos lagúnák várják az utazókat. 

5) Costa Rica

Costa Ricát a felmérések alapján a világ egyik legboldogabb országának tartják, 2009-ben pedig a legzöldebb országnak is megválasztották, területének több mint 25%-a védett. A nászutasok azért is szeretnek odautazni, hogy magukba szívják a Pura Vida életérzést és azt a nyugalmat, amit a lakosok és a természet árasztanak. Costa Rica neve gyakorlatilag egyet jelent az ökoturizmussal. A finom homokos tengerpartok, sűrű esőerdők és a kristálytiszta vizű folyók tökéletes kikapcsolódást ígérnek a természet szerelmeseinek.

A Hungexpo területén november 10-11-én megrendezésre kerülő Őszi Esküvő Kiállításon számos utazásszervező és légitársaság akciós feltételekkel kínálja nászút ajánlatait.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!