Börtönbe kerül a magát a párizsi terrortámadás áldozatának hazudó nő

Hírek

Oszd meg másokkal is

Fél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 33 éves Alexandra Damient, akit csalás és hamis tanúzás miatt találtak bűnösnek. A nő nyereségvágyból a 2015-ös párizsi terrortámadások egyik áldozatának adta ki magát, így összesen 20 ezer eurót kapott a merényletek áldozatainak megsegítésére létrehozott alapítványoktól.

Sőt, Damien részt vett olyan, normandiai szállodákban tartott terápiás összejöveteleken is, ahol a túlélők lelki sérüléseit gondozták.

Jesse Hughes, az Eagles of Death Metal amerikai zenekar frontembere lerója kegyeletét a november 13-i párizsi terrortámadások áldozatai előtt a mészárlások egyik helyszíne, a Bataclan rendezvényterem előtt 2015. december 8-án. Az est fellépőjeként az épületben tartózkodó együttes tagjai az öltözőben vészelték át a támadást, a turnémenedzserük, Nick Alexander azonban életét vesztette az incidensben (MTI/EPA/Yoan Valat)

A bíróság szerint a nő a párizsi merényletek estéjén meg akarta látogatni a később célponttá vált egyik bárt, de végül nem ment el. A támadás után viszont az ismerőseinek azt hazudta, hogy ő is ott volt a helyszínen, sőt az egyik támadó még meg is ütötte őt a fegyverével.

A BBC megjegyzi, hogy a nő egy tetoválást is készített magára, amelyen Párizs címermondata szerepel: Fluctuat nec mergitur – Feldobták a hullámok, de nem süllyedt el.

Alexandra Damien végül bocsánatot kért.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!