Kiálltak barátjukért: osztálytársainak köszönheti ez a fiú, hogy nem utasítják ki

Hírek

Oszd meg másokkal is

Nonso Muojeke egy 14 éves, nigériai származású fiú, aki 2 éves kora óta él Írországban. Anyukája 2006-ban hagyta el az afrikai országot vele és testvérével, miután a férje elhunyt, és bántalmazó sógora elől kellett menekülnie. A menekültkérelmét azonban most, 12 évvel később elutasították, és arra szólították fel, hogy gyerekeivel együtt hagyja el az országot.

Nunso Muojeke, mikor megtudja, hogy Írországban maradhat

Mikor a fiú gimnáziumi osztálytársai értesültek a hírről, akcióba lendültek: petíciót indítottak a Tullamore-ban élők között, hogy Nonso és családja Írországban maradhasson. Az egyik diák szerint: „Nonso egy kedves, csendes és intelligens fiú, akit a jövője Írországhoz köt.” Egy másik pedig így nyilatkozott: „Nonso és a családja értékes tagjai a közösségnek.”

„Ez egy pozitív hely, ahol befogadnak és támogatnak mindenkit”

A petíciót 22 ezren írták alá, így az Igazságügyi Hivatalban újratárgyalták a fiú és családja ügyét, és úgy határoztak, Nonsoék az országban maradhatnak. „Nagyon hálás vagyok az osztálytársaimnak, a tullamore-iaknak és mindenkinek, aki kiállt mellettem. Nagyon várom, hogy mit tartogat számomra a jövő Írországban” – nyilatkozta meghatottan a fiú. 

ladible

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!