Őszi lakomákhoz: házi sokmagvas kenyér fügével és sütőtökkel

Hírek

Oszd meg másokkal is

A hosszú hétvége és az őszi szünet végre kiszakít a rohanásból, és olyan receptekre is lehet időnk, melyekre a hétköznapokban nem tudjuk rávenni magunkat. Például erre a házi kenyérre, amiben az ősz meghatározó ízei érvényesülnek: a sütőtök, a tökmag, a dió és a füge.

Sütőtökös-fügés magvas kenyér

Hozzávalók:

  • 150 g dió
  • 150 g tökmag
  • 45 g chia mag
  • 160 g aszalt füge
  • 85 g lenmag
  • 220 g zabpehely
  • 2 tk. só
  • 2 ek. sütőtök pite fűszerkeverék
  • 450 g sütőtökpüré
  • 240 ml mandulatej
  • 60 ml olívaolaj
  • 170 g juharszirup vagy méz
  • 55 g lenmagpor

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsük elő a sütőt. 
  2. A tökmagot és a diót pirítsuk meg serpenyőben vagy a sütőben.
  3. Keverjük össze a tökmagot, a diót, a chia magot, a fügét, a lenmagot és a zabpelyhet. Ízesítsük a fűszerkeverékkel és a sóval. Egy másik tálban keverjük össze a sütőtökpürét, az olajat, a mandulatejet és az édesítőt, majd adjuk a magokhoz. Keverjük bele a lenmagport is. Öntsük a tésztát a kenyérformába.
  4. 2 órán át hagyjuk becsomagolva, a formában tésztát, majd tegyük 200 fokos sütőbe. 1 óra 20 percig süssük, szeletelés előtt pedig hagyjuk 15-20 percig hűlni.

tasty

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!