Elképesztő áron cserélt gazdát Budapest legkisebb lakása

Hírek

Oszd meg másokkal is

Nyolcmillió forintért kelt el egy 8 négyzetméteres garzon Budapest XIII. kerületében, a Ripost úgy tudja, ez jelenleg Budapest legkisebb lakása. Balázs Ildikó a minilakást augusztusban, egy önkormányzati árverésen szerezte 6,3 millió forintért, majd három hónap múlva 1,7 milliós nyereséggel adott túl rajta.

Képünk illusztráció – forrás: pixabay

Eredetileg beteg édesanyjának vásárolták, de az élet közbeszólt. „A 90 éves anyukámnak vásároltam, akit vidékről költöztettünk Pestre, de sajnos annyira leromlott az állapota, hogy nem költözhetett be ide egyedül” – mondta Ildikó a Ripostnak, majd elárult néhány érdekes dolgot is a kis lakás múltjáról.

„A ház 1928-ban épült. Zömében egyedülálló férfiak laktak itt 25 négyzetméteres garzonlakásokban, amelyek szállodaszerűen nyíltak a folyosóról. Minden szinten egy-egy nyolc négyzetméteres takarítóhelyiséget is kialakítottak, ahol a felszerelést tárolták a házban napközben dolgozó takarítónők, igény esetén pedig szexuális szolgáltatást is nyújtottak a férfiaknak ott. Így elég jó energiákkal rendelkezik ez a kis lakás” – meséli.

Úgy tudja, új tulajdonosa rövid távú bérbeadás végett vette meg a fél szobából és a zsebkendőnyi fürdőből álló ingatlant.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!