Ez a kínai műsorvezető valójában nem is létezik

Tech

Oszd meg másokkal is

A műsorvezetők nem hús-vér emberek, hanem egy tanuló algoritmus által létrehozott virtuális médiaszemélyiségek, akik közül az egyik angolul, a másik kínaiul olvassa fel a híreket. Megalkotásukhoz két létező bemondó szolgáltatta az alapot, akiknek gesztusait és hangját az algoritmussal megtanították, mely ezt követően már emberi beavatkozás nélkül is képes előállítani bármilyen tartalmat a megépített modellek felhasználásával.

A hírügynökség szóvivője kijelentette, hogy az AI bemondók hivatalosan is a Xinhua stábjának tagjai lettek.

Így néz ki mozgásban a nem létező híradós:

A virtuális bemondók a Xinhua angol és kínai nyelvű okostelefonos alkalmazásán, a weboldalán, illetve WeChat-es accountján keresztül is elérhetőek, és mivel semmilyen további költséggel nem jár az alkalmazásuk, akár non-stop olvashatják fel a híreket mindenféle szünet, pihenőidő vagy szabadságolás nélkül.

A Xinhua szóvivője szerint ezeket a bemondókat ugyanolyan élmény nézni és hallani, mint az élő és lélegző kollégáikat… csak nyilván kevesebb velük a baj és szakszervezetet sem fognak létrehozni, de ezt persze már nem tette hozzá.

Azt azért megemlítenénk, hogy szerintünk még az avatatlan szem és fül számára is nyilvánvaló, hogy valami nem stimmel az AI híradósokkal, akik így biztosan nem képesek száz százalékig ugyanazt a teljesítményt hozni, mint az igaziak, bár a technológia még ezzel a szépséghibával együtt is egészen döbbenetes.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!