Saját testén mutatta be a bevállalós fitneszblogger, mit jelentett a „tökéletes test” az elmúlt évszázadokban

Hírek

Oszd meg másokkal is

Amikor már napjában többször is találkozott azzal a kérdéssel, hogy „de mégis milyen a tökéletes test”, az amerikai fitneszblogger, Cassey Ho megelégelte a dolgot. Úttörő és nem mellesleg nagyon bátor projektbe kezdett, hogy látványos és mindenki számára érthető módon bizonyítsa be: olyan, hogy tökéletes test nem létezik.

Miért is kéne a testünket ugyanúgy kezelnünk, mint a ruhadarabjainkat? A mellek mostanra kimentek a divatból, helyette a fenék a menő? Ez abszurd és veszélyes. Nem változtathatjuk a testünket kétpercenként úgy, mint a ruhatárunkat” – mondja Ho, aki vállalta, hogy a saját testén mutatja meg, hogyan változott a „tökéletes testről” alkotott képünk az évszázadok során.

A 2010-es évek közepétől 2018-ig: a nagy fenék, a keskeny csípő és a telt ajkak a menők.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

If I had the “perfect” body throughout history, this is what I’d look like. . Mid 2010s-2018 – Big butts, wide hips, tiny waists, and full lips are in! There is a huge surge in plastic surgery for butt implants thanks to Instagram models posting “belfies”. 🍑 Even cosmetic surgery doctors have become IG-famous for reshaping women. Between 2012-2014, butt implants and injections rise by 58%. . Mid 90s-2000s – Big boobs, flat stomachs, and thighs gaps are in. In 2010, breast augmentation is the highest performed cosmetic surgery in the United States. 👙 It’s the age of the Victoria’s Secret Angel. She’s tall, thin, and she’s always got long legs and a full chest. . Early 90s – THIN IS IN. Having angular bone structure, looking emaciated, and super skinny is what’s dominating the runways and the magazine covers. There’s even a name for it: “heroin chic”. . 1950s – The hourglass shape is in. ⏳ Elizabeth Taylor‘s 36-21-36 measurements are the ideal. Marilyn Monroe’s soft voluptuousness is lusted after. Women are advertised weight gaining pills to fill themselves out. Playboy magazine and Barbie are created in this decade. . 1920s – Appearing boyish, androgynous and youthful, with minimal breasts, and a straight figure is in! Unlike the “Gibson Girl” of the Victorian Era, women are choosing to hide their curves, and are doing so by binding their chests with strips of cloth to create that straight figure suitable for flapper dresses. . 1400-1700 The Italian Renaissance – Looking full with a rounded stomach, large hips, and an ample bosom is in. Being well fed is a sign of wealth and status. Only the poor are thin. . Why do we treat our bodies like we treat fashion? “Boobs are out! Butts are in!” Well, the reality is, manufacturing our bodies is a lot more dangerous than manufacturing clothes. Stop throwing your body out like it’s fast fashion. . Please treat your body with love & respect and do not succumb to the beauty standard. Embrace your body because it is YOUR own perfect body. ♥ #blogilates #theperfectbody

Cassey Ho (@blogilates) által megosztott bejegyzés,

 

A 90-es évek és a 2000-es évek között: a nagy mellek, a lapos has és a vékony combok határozták meg a tökéletes testről alkotott képet.

testkép fitneszblogger tökéletes test

Kép forrása: Instagram

A 90-es évek eleje: a kifutókat és a magazinok címoldalait a szuper vékony lányok uralják.

testkép fitneszblogger tökéletes test

Kép forrása: Instagram

1950-es évek: ebben az évtizedben jelent meg a Playboy magazin első száma és ekkor készült az első Barbie-baba is. A tökéletes test homokóra alakú, a nőket arra biztatják, hogy szedjenek súlynövelő tablettákat, hogy minél jobban hasonlítsanak az Elizabeth Taylor által ideálisnak kimondott 90-60-90-es méretnek.

testkép fitneszblogger tökéletes test

Kép forrása: Intstagram

1920-as évek: a fiús, androgün és fiatalos külső számít tökéletesnek.

testkép fitneszblogger tökéletes test

Kép forrása: Instagram

1400-1700: a kor, amikor a kerek idomok a jóltápláltság és ezzel együtt a gazdagság szinonímájának számítottak. A kor szépségideáljának kerek hasa, széles csípői és alma alakja volt, a kor közvélekedése szerint csak azok a nők voltak soványak, akik egyben szegények is voltak.

testkép fitneszblogger tökéletes test

Kép forrása: Instagram

 

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!