Az Nvidia bemutatta az eddigi legerősebb videokártyáját

Tech

Oszd meg másokkal is

Megérkezett a Titan RTX, amely brutális teljesítmény ígér. A játékosok már bizonyára dörzsölik a kezüket, ám le kell hangolnunk őket, mivel nem igazán ők a célközönség.

Az Nvidia nem aprózta el, és rögtön 24 GB GDDR6 memóriát pakolt a Titan RTX-re, amely hatalmas előrelépés a Titan V 12 GB-nyi memóriájához képest. Ez kifejezetten jól jönne a komolyabb játékok esetében is, ám kétségünk ne legyen afelől, hogy a gyártó inkább a grafikusoknak akart kedvezni ezzel a mennyiséggel.

A GPU 1350 MHz-en megy, amely 1770 MHz-ig emelkedhet a GPU Boost segítségével, a memória pedig 14 GHz-es effektív órajelet kapott. A hatalmas sávszélesség akár valós idejű 8K videó vágását is lehetővé teszi. Az elődhöz képest állítólag 18%-kal nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik, ami azért elég komoly fejlődésnek tűnik.

A kártya hátulján 5 kimenetet találunk, így egy HDMI port, három DisplayPort és egy VirtualLink csatlakozó kapott helyet rajta. A két tápcsatlakozó komoly fogyasztást feltételez, ám a gyártó által megadott 280 watt nem is tűnik annyira vészesnek.

A játékosok nem persze nem fognak tülekedni érte, mivel a Titan RTX eléggé borsos árcédulát kapott. 2500 dollárt kell érte a boltok kasszáiban hagyni, ami bár kevesebb mint a Titan V kezdőára, még így is 700.000 Ft felett van.

Forrás: Hvg

The post Az Nvidia bemutatta az eddigi legerősebb videokártyáját appeared first on Techlabor.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!