Lángokba borítaná Budapestet az ellenzék?

Politika

Oszd meg másokkal is

Ujhelyi István, Tóth Bertalan és Karácsony Gergely egyszerre feszítettek láthatósági mellényben, miközben azt üzenték, Párizst csinálnának Budapestből.

 

Na nem úgy, hogy idehozatnák az Eiffel-tornyot, vagy átkeresztelnék a Dunát Szajnára.

Az MSZP európai parlamenti képviselőjéről, a szocialisták elnökéről és a Párbeszéd zuglói polgármesteréről egy a közös sajtótájékoztatójukon készült képet – amelyben a francia tüntetőkhöz hasonlóan láthatósági mellényben feszítenek – a posztkommunista utódpárt a következő szöveggel tette fel a Facebookra: “OSSZÁTOK MEG, HA EGYETÉRTETEK A KEZDEMÉNYEZÉSÜNKKEL! Mi biztosan sárga mellényben megyünk szombaton 10-kor a Jászai Mari téri tüntetésre, és erre buzdítunk mindenkit, aki csak teheti: hozzatok sárga láthatósági mellényt! Ami Párizsban sikerült, az Budapest utcáin is sikerülni fog! Minden lehetséges eszközzel tiltakozunk egészen addig, amíg meg nem állítjuk Orbánt, és a kormány ki nem hátrál a rabszolgatörvényből! Kiállunk minden magyar munkavállalóért!”

Egyvalamit szögezzünk le: a párizsi tüntetők jogos felháborodása, sok esetben jogtalan cselekedeteket eredményezett a francia fővárosban. Autókat gyújtottak fel, törtek zúztak, összecsaptak a rendőrökkel. Akik mellesleg többször Gyurcsány-díjas módon bántak velük.

“Ami Párizsban sikerült, az Budapest utcáin is sikerülni fog!” – milyen elővigyázatos mondat az MSZP-től. Biztos senki nem fogja úgy venni, mintha ugyanaz a randalírozás lenne a dolga, mint Párizsban…

Még szerencse, hogy az MSZP-Párbeszéd mozgósításban meg sem közelíti Macron elhibázott politikáját.

(forrás:figyelo.hu)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!