Milliós kártérítést kap a telefontársaságot beperelő nyíregyházi lakó

Hírek

Oszd meg másokkal is

Kétmillió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a Nyíregyházi Törvényszék az egyik telefontársaságot, mert több éven át a zajterhelési határértéket meghaladó zajkibocsátású átjátszóállomást üzemeltetett egy tizedik emeleti lakó lakása felett – írja az MTI.

Képünk illusztráció (MTI-fotó / Mónus Márton)

A Nyíregyházi Törvényszék közleményében azt írta, a zajterhelés mintegy négy éven keresztül állt fent; a lakó folyamatos jelzése ellenére a társaság nem nyújtott segítséget, és ellenőrző méréseket sem végzett.

A szükségtelen zavarás sértette a lakó személyiségi jogait, így a pihenéshez, a magánlakás sérthetetlenségéhez, az ingatlana rendeltetésszerű használatához való jogát, a nyugalmát, éjszakai pihenését, magánszféráját és magánéletének zavartalanságát – állapította meg a törvényszék. A szakértői vélemény szerint a folyamatosan fennálló zajterhelés a lakó életminőségét és egészségi állapotát is rontotta.

A törvényszék a november 20-án hozott ítéletében a sérelemdíj fizetésén kívül eltiltotta a telefontársaságot az újabb – a vonatkozó határértéket meghaladó – zajterheléstől is. Az ítélet nem jogerős.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!