MK: Öt gólt kapott és búcsúzott a Diósgyőr, Finnbogason vezette sikerre a Fradit – eredmények

Futball

Oszd meg másokkal is

Budaörs – DVTK 5-3 (Vernes 61., 90., Brkovics 89., ill. Csiki 8., Gyurácz 14., Medgyes 31., 37., Sajbán Máté 85.)

Alaposan bekezdett a Budaörs, hiszen a hazaiak már a 8. percben megszerezték a vezetést: egy jobbról érkező lapos beadás után Csiki Norbert közelről volt eredményes (1-0). Hat perccel később újabb gólt szereztek a budaörsiek: egy bal oldali szöglet után a lepattanóra Gyurácz reagált a leggyorsabban, és közelről a hálóba bombázott (2-0).

A 26. percben Ódé is tesztelte Radost, aki védeni tudott – két perc múlva Vernes tette keresztbe a labdát a felezővonalnál az előre törő Bárdos elé, aki befutotta, becsapta a rátámadó védőt, majd éles szögből a jobb alsó sarkot célozta, Kemenes lábbal védett. A 31. percben egy jobb oldalon végigvitt hazai támadás után a lapos beadást követően egy elcsúszó védő mellett átjutott a labda a hosszúra, a Medgyes kapásból a hálóba lőtt (3-0).

Hat perc múlva egy szöglet után a kipattanót Medgyes a tizenhatos vonaláról kapura lőtte, majd a labda egy védőn megpattant és a kapufát érintve a hálóban kötött ki (4-0), így megnyugtató, négygólos budaörsi vezetéssel mentek pihenni a felek.

A fordulás után a Budaörsiek nem nyugodtak bele a négygólos előnyökbe, hiszen egy szöglettel felérő hazai szabadrúgás után Lengyel lőtt 12 méterről, Radoš nagy reflex-szel tudott csak védeni. A 61. percben Bárdost vágták fel a tizenhatoson belül, így büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Vernes értékesített. A hátralévő időben Sajbán Máté is betalált (5-1), valamint Vernes szabadrúgása után Brkovic lőtt 7 méterről a kapuba (5-2), majd egy diósgyőri szöglet után Vernes érintés nélkül a hosszúba lőtt, így az 5-3-as győzelemmel a Budaörs bejutott a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

Sényő – Ferencváros 0-4 (Finnbogason 51., 64., Georgijevic 75., Lovrencsics B. 91.)

A találkozó előtt esélytelennek titulált Sényő megijesztette a Fradit, hiszen egy lejfejt labda után Fabu lőtt kapura, de Holczer védeni tud. A kezdeti meglepetés után a Fradi átvette a kezdeményezést, és már a 8. percben jelezte, szeretné eldönteni a találkozót: Csernik lőtt kapura, de a lövését blokkolták. A folytatásban Fradi-lehetőségek voltak többnyire, többek között Bőle ívelése után Csernikhez került a labda, aki hosszan vette át, így oda lett a zöld-fehérek ígéretes helyzete. A 30. percben Otigba is lövéssel próbálkozott, de jócskán fölé lőtt, így 0-0-al mentek pihenni a felek.

A fordulás után nem sokáig kellett várni az első Fradi gólra, hiszen az 50. percben Marics lökte fel a tizenhatoson belül Bőlét, a játékvezető büntetőt ítélt. A sényői játékos megkapta a második sárgáját és a vele járó automatikus pirosat, míg a tizit Finnbogason magabiztosan értékesítette (0-1), majd a 64. percben ismét az izlandi volt eredményes: Petrjak bal oldali beadása után az izlandi támadó estében a kapuba fejelte a labdát (0-2), amivel megszerezte a hatodik gólját a kupában.

A 75. percben végleg eldőlt a találkozó, miután Lovrencsics Balázs passzát követően Georgiejvic talált be (0-3). A legvégén pedig Lovrencsics Balázs kapott egy jó labdát, és higgadtan a bal alsóba gurított, amivel kialakult a 4-0-s ferencvárosi siker, és bejutottak a legjobb tizenhat közé.

További végeredmények

Tiszaújváros–Honvéd 0-4

Iváncsa KSE–Haladás 2-4

Érdi VSE–Tarr Andráshida SC  0-0 (büntetők után: 3-4)

Füzesgyarmati SK–Tiszakécske 0–1 – kiállítva: Tucsa János 87. (Füzesgyarmat)

Soroksár–Békéscsaba 2-0

The post MK: Öt gólt kapott és búcsúzott a Diósgyőr, Finnbogason vezette sikerre a Fradit – eredmények appeared first on csakfoci.hu.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!