A kerítésen át akart bejutni az ellenfél edzésére a Leeds kémje

Futball

Oszd meg másokkal is

Már a rendőrség is nyomoz, pedig csak egy Leeds–Derby meccset rendeztek, és még csak össze sem verekedtek a szurkolók, vér sem fojt.

Ellenben hidegháborús helyzet alakult ki:

a Leeds United argentin menedzsere, Marcelo Bielsa ugyanis beismerte, hogy kémet küldött a Derby County edzésére.

Frank Lampard csapatának tréningjén akart némi plusz infóhoz jutni a dörzsölt argentin, de egyrészt nem sikerült, másrészt az ügyben már a liga is vizsgálódik, írja a BBC.

Bielsa mester, akit Guardiola a világ legjobbjának tart, elismerte, hogy az egyik munkatársát elküldte a Derby csütörtöki edzésére, amiért kizárólag őt terheli a felelősség, a Leeds vezetősége nem tudott a tervéről, nem kért engedélyt, ellenben szerinte nem követett el semmilyen erkölcstelen tettet.

„Nem számít, hogy ez szabályos, nem szabályos, helyes vagy helytelen, nekem elég az, hogy Frank Lampard és a Derby County úgy érezte, nem kellett volna így tennem. Beszéltem Lamparddal, szerinte nem tiszteltem a fair play szabályait. Bár nem értünk egyet, az a fontos, mit gondol ő és a Derby.”

Sky Sports Football on Twitter

WATCH: Marcelo Bielsa admits he was behind #LUFC spy-gate and that he has been using similar tactics for year. 📺 Watch live on Sky Sports Football: https://t.co/dLI22fdxp1 https://t.co/MKktATOVnh

Állítása szerint korábban is élt már hasonló módszerrel, amikor Argentínát készítette fel a világbajnokságra, nyilvánosan csinálták, mindenki tudott róla, még a sajtó is. Lampard ugyan nem fogta erre a vereséget, de szerinte foglalkozni kell a történtekkel. Erkölcstelennek nevezte Bielsa húzását.

Azt is elmondta a Chelsea legendája, hogy

a Leeds által kiküldött kémet négykézláb, csípőfogóval a kezében találták meg a kerítésnél.

A derbyshire rendőrség röviden annyit közölt, hogy csütörtök reggel hívták ki a rendőröket a Derby edzésére, és kihallgattak egy tagot a kerítésnél, de egyéb intézkedés – egyelőre – nem történt.

A Monty Python életre kelt.

Marcelo Bielsa interjúban is erős:

{https://player.hu/sport-3/nem-kerdes-hogy-ez-az-ev-legfurabb-interjuja/}

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!