Íme a tolmácsgép, ami 74 nyelvre fordít azonnal

Tech

Oszd meg másokkal is

Ezt azért érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen mostanra már kiderült, hogy a nyelvi határok eltörlése nem egyik napról a másikra fog végbemenni, hanem egy hosszabb folyamat eredménye lesz, de az biztos, hogy a Pocketalk egy elég komoly lépés ebbe az irányba.

Amíg ugyanis például a Google által fejlesztett Pixel Buds fordítóképességeinek a tökéletes kihasználásához arra van szükség, hogy mindkét beszélgető fél ilyen fülhallgatót viseljen, a Pocketalkot elég letenni középre, és máris mehet a duma.

Na jó, de miért ne használhatnád erre a telefonodat? – merülhet fel a teljesen jogos kérdés, amire a Pocketalk fejlesztői (sok más mellett) két elég egyértelmű érvet hoznak fel, ugyanis szerintük a fordítógépnek mind a mikrofonja, mind pedig a hangszórója jobb, mint egy telefoné, ez pedig egy zajosabb környezetben igen fontos szempont. Bár a Pocketalk elméletben 74 nyelven (köztük magyarul is) ért, arról azért nem vagyunk meggyőződve, hogy ezeknek a nyelveknek mindegyikét használhatjuk a “merre van az állomás?” “két utcát előre aztán jobbra” szintű beszélgetéseknél mélyebb eszmecserékre is. Ennek oka, hogy a Sourcenext a Google és a Microsoft fejlesztéseit használta fel, amelyek ugyan valóban egészen bámulatos dolgokra képesek, de jellemzően csak az elterjedtebb nyelveken (elsősorban angolul) tudnak valóban hibátlan fordítást felmutatni. Talán nem véletlen, hogy a Pocketalk videójában is kizárólag angolról vagy angolra fordítanak más nyelvekről.

Ha megjött hozzá a kedved, akkor a Pocketalk már meg is vásárolható 300 dollárért, vagyis nagyjából 82 ezer forintért, aminek az árában már benne van a mobilinternet díja is. Ha viszont ezt sokallod, vagy úgy gondolod, hogy  a beszélgetés egy felettébb túlértékelt dolog, akkor az egész hajcihőt kiválthatod ezzel a zseniális pólóval.

{https://player.hu/eletmod/polo-mellyel-nyelvismeret-nelkul-is-tudsz-kommunikalni-kulfoldon/}

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!