Lezavarták a buszról a vak lányt, mert fekete a segítőkutyája

Hírek

Oszd meg másokkal is

A 22 éves Megan Taylor először akart buszozni segítőkutyájával, Rowley-val. A járművön azonban egy női utas rákiabált, hogy – idézzük – “mit keres a buszon az a kib***tt kutya, azonnal szálljon le.”

A lány próbálta udvariasan elmagyarázni, hogy az eb segítőkutya,  ám a nő hazugnak nevezte őt, mondván, hogy a segítőkutyák sárga labradorok szoktak lenni, az ő kutyája viszont fekete.

Mindezek után Megan megpróbálta megértetni a nővel, hogy más fajtáj és színű kutyák is lehetnek vakvezetők, de hiába. Végül a lány úgy döntött, feladja, mivel felesleges vesztegetnie az idejét további magyarázkodásra.

Megan 15 éves kora óta, egy súlyos koponyasérülés következtében szenved ideiglenes vakságban. Ez azt jelenti, hogy néha, minden átmenet nélkül elveszíti a látását egy időre, illetve még akkor is, amikor lát, gyakran tapasztal szédülést, dezorientáltságot, épp ezért a mindennapokban nagy szüksége van a segítőkutyájára.

Rowley a második segítőkutyája. Nem csupán a közlekedésben veszi hasznát, de olyan mindennapi tevékenységei során is, mint például az öltözködés vagy a mosógép bepakolása. Sőt, a négylábú telefonon segítséget is tud kérni, ha Megan elájul.

A lány azt mondja, a kutyájának köszönhetően tud függelenül és magabiztosan élni. Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy inzultálták miatta. Mégis igyekszik pozitívnak maradni és nem szégyelli a fogyatékosságát. 

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!