Lipták: “Azt a Győrt se a Gyirmóthoz, se máshoz nem hasonlítanám” – legalább 2 évet játszana még az NB I-ben

Futball

Oszd meg másokkal is

A Diósgyőrrel szerződést bontó, majd Gyirmóton aláíró Lipták Zoltán a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elárulta, hogy miért éppen a kisalföldi csapathoz írt alá.

– Szerencsére amikor kiderült, hogy mi a helyzet Diósgyőrben, jöttek érdeklődések, lehetőségek.

Az elmúlt hónapok viszontagságai után olyan klubhoz szerettem volna szerződni, ahol tényleg nyugalom és rend van. Gyirmótról nem nagyon hallottuk mostanában azt, hogy problémák lettek volna a játékosokkal, vagy kiraktak játékosokat, vagy akármilyen gond lett volna akárkivel.

Másrészt olyan klubhoz szerettem volna menni, ahol tényleg vannak célok. Méghozzá olyan célok, ami nem a kiesés elkerülését, hanem éppen ellenkezőleg, a bajnoki cím megszerzését, a feljutást jelentik. Egy hete vagyok itt, eddig minden bevált, amit gondoltam a klubról.

A 34 éves védő elárulta: hosszútávra tervez új klubjával, és szeretné kitölteni 1,5+1 éves szerződését.

Lehetett volna olyan klubhoz is menni, ami még az NB I-ben van, de lehet, hogy jövőre nem lesz ott. El kellett döntenem, hogy hosszútávon mi a jó. Jövőre én az NB I-ben szeretnék szerepelni, fél évre jöttem csak az NB II-be. Reális esélyt látok arra Gyirmóton, hogy a feljutás meg fog történni. Ezért is választottam ezt.

Diósgyőrben is azt mondtam, hogy kitöltöm a 4 évemet, aztán mégiscsak 3 és fél lett belőle. A magyar labdarúgásban nem nagyon lehet bármit kijelenteni. Ennek ellenére én nem másfél évet, hanem 2 és fél évet szeretnék Gyirmóton kitölteni.

Lipták helyzetét előző állomáshelyén új posztja is megnehezítette, reményei szerint ilyen problémája Gyirmóton már nem lesz.

– A középpályán 15 éve nem játszottam, Diósgyőrben a vége felé ott kellett “szenvednem”. Bízom benne, hogy most nem ott fognak számítani rám.

Beszéltem az edzőkkel, azt mondták, hogy a védelem közepén lesz az én helyem, úgyhogy most már csak arra kell koncentrálnom, hogy hátulról vezényeljek.

Amikor idejöttem, mondták, hogy támadófutballt játszik a Gyirmót. Ezt én is alá tudom támasztani, ősszel kijöttem 3-4 alkalommal, és láttam, hogy ők nem 1-0-ra nyernek, hanem 4-3-ra. Megmondom őszintén, ez tetszik. Védő létemre én is szeretek támadni.

A rutinos védő ugyanakkor figyelmeztet: nem megy minden egyik napról a másikra.

– Kihagytam 3 hónapot, kell majd azért idő. Hiába fut, meg kondizik az ember, a játékhiányt csak játékkal lehet pótolni. Érzem én is az edzésen, hogy nem úgy viszonyulok a labdához, meg ő hozzám, ahogyan kellene.

Lipták pályafutása legszebb éveit éppen a helyi rivális Győrnél élte át, erre is kitért.

Nagyon szép időszakom volt a győri. Ezüstérmet nyertünk, bajnokok lettünk. Azt a Győrt nemhogy a Gyirmóttal, semmivel nem hasonlítgatnám.

Olyan csapat volt, olyan közösség, ami lehet, hogy csak egyszeri egy játékos életében. Én már lassan 10 éve élek Győrben, az otthonomnak tekintem. Úgy is mondhatnánk, hogy hazajöttem. Ez is közrejátszott a döntésemben.

Lipták a szerződésbontása után: “Tisztázzuk, sosem lázadtam és sohasem voltam őstehetség” – interjú

The post Lipták: “Azt a Győrt se a Gyirmóthoz, se máshoz nem hasonlítanám” – legalább 2 évet játszana még az NB I-ben appeared first on csakfoci.hu.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!