Valósággá vált az okosóra, ami soha nem merül le

Tech

Oszd meg másokkal is

Az okosórák mára már bizonyították, hogy nem csak a techvilág múló hóbortjai. Egy nagy baj van csak velük: 1-2 naponta kell tölteni őket, ami igen macerássá teszi a viselésüket. Erre kínált megoldást bő két éve a Matrix PowerWatch, ami a viselő testhőmérsékletéből generált elektromos áramot, így soha nem kellett tölteni, cserébe azonban nem is igazán tudott semmi olyasmit, amit egy okosórának tudni kellene.

Az idei CES-en bemutatott példány azonban már sokkal okosabb elődjénél. A Pepcom kettes sorszámú órája már nemcsak a testhőt, de a napenergiát is hasznosítja, így már jóval több egy okoskütyünek álcázott, de valójában annál sokkal egyszerűbb bigyónál. Belső GPS-t, intelligens pulzusmérőt és mozgásszenzorokat is tartalmaz, így a napi sport- és aktivitáskövetés már gyerekjáték neki.

Dedikált alkalmazáson keresztül kommunikál az okostelefonoddal, de megkapta az Apple HealthKitet és a Google Fitet is. Hab a tortán, hogy a lemeríthetetlen óra 200 méterig vízálló, így igazi sikersztori is lehet belőle, ha tényleg úgy működik, ahogy a készítők ígérik.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!