Szívbetegsége miatt kiengedték a börtönből M. Richárdot

Hírek

Oszd meg másokkal is

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája hétfői végzésével megszüntette a Dózsa György úti tragédia kapcsán halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt M. Richárd letartóztatását, és Budapest, valamint Pest megye területére bűnügyi felügyeletét rendelte el. Ez azt jelenti, hogy M. Richárd ezentúl Budapest és Pest megye területén szabadon, korlátozás nélkül mozoghat – írja a 24.hu.

A bíróság M. Richárd súlyos szívbetegsége miatt döntött a letartóztatás megszüntetése ellen. A szakértői vélemény szerint a vádlott jelenleg nincs életveszélyes állapotban, de betegsége a következő hónapokban előrehaladottá válhat, és akár az életét veszélyeztető szívritmuszavarok is jelentkezhetnek nála. Emiatt minél hamarabb műtétre szorul, szívbillentyű-cserére van szüksége.

A szakértő szerint a műtétet 1-2 nap intenzív osztályos elhelyezés, 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd 2-4 hét rehabilitáció követi. M. Richárd fiatal kora és állapota alapján feltételezhető, hogy az egész folyamat 2-3 hónap alatt lezajlik majd, ezután folytatódhat a bírósági eljárás.

A Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa szerint a tervezett műtét a Városmajori Szív és Érsebészeti Klinikán kihelyezéssel oldható meg a részükről, a műtétet követő rehabilitáció a büntetés-végrehajtás keretein belül nem biztosítható. A bíróság mindezt figyelembe véve felülvizsgálta az M. Richárddal szemben alkalmazott kényszerintézkedést, és úgy döntött, hogy letartóztatás helyett bűnügyi felügyeletet rendel el. A végzés nem jogerős.

MTI/Kovács Tamás

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!