Újabb ellenzéki csicskulás – Kövér László javaslatot tesz Demeter Márta kizárására a Honvédelmi és rendészeti bizottságból

Politika

Oszd meg másokkal is

Amint azt megírtuk: nem áll jól Demeter Márta szénája. Kövér László javaslatot tesz a képviselőnő kizárására a Honvédelmi és rendészeti bizottságból, miután így döntöttek a soron kívüli házbizottsági ülésen. Ha az Országgyűlés is megszavazza, kizárják Demeter a  bizottságból.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal megküldte az Országgyűlés elnökének a Demeter Márta képviselőre vonatkozó – korábban a házelnök által kezdeményezett – nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárás eredményeként készített biztonsági szakvéleményét, amely a képviselő személyében nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg.  Ennek értelmében a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény bekezdése alapján – haladéktalanul meg kell szüntetni a képviselőnek az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságában betöltött alelnöki tisztségét és tagságát, kivéve, ha az Országgyűlés a kockázati tényező ellenére annak fenntartása mellett dönt. Demeter Márta bizottsági tagságának kérdésével a Házbizottság a mai soron kívüli ülésén foglalkozott, amelyen azonban az ellenzéki frakciók képviselői nem vettek részt. A házelnök Demeter Márta Honvédelmi és rendészeti bizottsági alelnöki tisztégéből és tagságából való felmentésére tesz javaslatot. E javaslatról az Országgyűlés várhatóan a tavaszi ülésszak első ülésnapján, 2019. február 18-án dönt.

(forrás:pestisracok.hu)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!