Visszavágott a Vidinek a Diósgyőr játékosa: “A meccs előtt megfordult a fejemben, hogy nem kellettem nekik”

Futball

Oszd meg másokkal is

Ugyanúgy készültem, mint bármelyik mérkőzésre. Kettős érzés volt bennem, hiszen követtem a Vidi EL-menetelését és a Chelsea ellen nagyon jól játszottak, viszont a Puskás Akadémia ellen nem ugyanazt tudták játszani. Az első tizenöt percben megleptek engem, olyan nagy iramot diktáltak. A vezetőgóljuknál kicsit bent maradtam az öltözőben. Arra számítottam, hogy Scsepovics lába alatt elmegy a labda, jobban kellett volna zárnom a rövidet. Igazából azért is fáj a gól, mert az edzőnk által napokig kidolgozott taktika ketté lett tépve, és ki lett dobva a kukába – elevenítette fel Bukrán Erik a MOL Vidi FC ellen (1-2) történteket a Góóól!2 című műsorban.

Nincs csapat egyén nélkül. Hibáztam, de a csapat kisegített és két gólt is rúgott. Felépítettem újra magam, volt egy-két jó kijövetelem, védésem és utána én is tudtam pluszt nyújtani. Ilyenkor van az, hogy mennyit számít a csapat tartása. Kicsit mellénk állt a szerencse is. Egyre jobban működik a játékunk, és csapatként össze tudunk dolgozni. Szerintem hozzáállásban és mentalitásban tudtuk felülmúlni a Vidit.

Bukrán kiemelte, a vezetőedző, Fernando Fernández nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kapusként olykor lábbal avatkozzon játékba.

Fernando abszolút kéri tőlem, hogy lábbal avatkozzak játékba. Úgy gondolom, tetszik neki, ha bátran szólok és elkérem a labdát. Persze, vannak olyan szituációk, amikor nem biztos, hogy meg tudom oldani – fogalmazott a 22 éves kapus, aki állítása szerint fiatalkorában inkább mezőnyjátékos szeretett volna lenni.

A Diósgyőr fiatal hálóőre elmondása szerint élete legnehezebb időszakát élte meg, amikor nem védhetett.

Nagyon nehéz volt. Szerintem életem legnehezebb időszaka volt, amikor nem védhettem. Amikor nagyon közel voltam, hogy én álljak a gólvonalon, akkor például edzőmeccsen is becsúszott valami hiba. Andrus Józsi bácsival leültem beszélgetni és ő is mondta, ne hibázzak és ez legyen az elsődleges szempont, nem kell az extra. Volt olyan is, amikor egy necces beadásra kijöttem, megpróbáltam extrát mutatni, de sajnos akkor megint hibáztam.

Nehéz volt az akkori időszak, nem tudom, miért. Mentális blokk miatt vagy fizikálisan nem tartok még ott, mint a többiek? A mai napig még nem találom erre a kérdésre a választ. Pszichológussal napi szinten dolgozunk ezen a meccsek előtt órákat, próbál segíteni rajtam és önbizalmat sugározni.

Bukrán újságírói kérdésre elismerte azt is, hogy pár éve az akkori Videotonnál próbajátékon is szerepelt.

Amikor hazakerültem, akkor nagyon biztos voltam benne, hogy meg tudom állni a helyem az NB I-ben, és biztosra vettem, hogy tudok védeni. Szépen lassan rájöttem, hogy ez nem olyan egyszerű. Az NB I is komoly szintet képvisel, és időről időre le kellett érnem a talajra két lábbal is.

Először Gyirmóton szerepeltem próbajátékon, de nem sikerült megegyezni a vezetőkkel. Voltam a Vidinél is, az ottani kapusedző azt mondta, nem feleltem meg az elvárásoknak. A meccs előtt megfordult a fejemben, hogy b.szki, voltam a Vidinél próbajátékon, de nem kellettem nekik, most visszavághatok.

Végül elmondta azt is, hogy védene újra Angliában.

Ennyire előre sosem szabad gondolni, jelenleg arra gondolok, hogy a DVTK jövőre is NB I-es maradjon és a következő ellenfélre, a Honvédra koncentrálok. Hogy a jövőben mi történik, az csak rajtam múlik – tette hozzá.

NB I: Így állnak a csapatok a piaci hajrá előtt – átigazolási körkép

The post Visszavágott a Vidinek a Diósgyőr játékosa: “A meccs előtt megfordult a fejemben, hogy nem kellettem nekik” appeared first on csakfoci.hu.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!