Visszavonult Lindsey Vonn, a világ legjobb női alpesi sízője

Hírek

Oszd meg másokkal is

A svédországi Aréban rendezett világbajnokságon búcsúzott Lindsey Vonn alpesi síző, a sportág történetének legsikeresebb női versenyzője. Utolsó versenyén bronzérmet szerzett – olvasható a CNN-en. A versenyszámot a szlovén Ilka Stuhec nyerte.

Lindsey Vonn (fotó: Michael Kappeler/dpa)

A sportág egyik legnépszerűbb alakja pályafutása során rengeteg sérüléssel bajlódott, 2007-ben elszakadt a térdszalagja, és a 2014-es szocsi játékokat is sérülés miatt kellett kihagynia. Legnagyobb sikerét a 2010-es, vancouveri olimpián érte el, amelyen lesiklásban arany-, szuper-óriásműlesiklásban bronzérmes lett. Tavaly februárban Phjongcshangban lesiklásban szintén harmadikként zárt, a világbajnokságokon hétszer állhatott dobogóra, kétszer a legmagasabb fokára, méghozzá 2009-ben, amikor mindkét gyorsasági számot megnyerte a franciaországi Val d’Isere-ben.

Vonn a világkupa történetének legeredményesebb női versenyzője 82 futamgyőzelemmel, de visszavonulása azt jelenti: nagy célját nem sikerült elérnie, hogy az örökranglistát 86 diadallal vezető svéd Ingemar Stenmarkot megelőzze – írja az MTI.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!