3 trendi úti cél tavaszra

Hírek

Oszd meg másokkal is

A fapadosok világában már nem okoz gondot, jó időben, jó áron jegyet foglalni egy olyan városban, amit repülővel maximum 2-3 óra alatt elérhető. Pár nap alatt hihetetlen mennyiségű élménnyel és újdonsággal gazdagodhatunk, érdemes hát nekivágni.

Szaloniki

Görögország 2. legnagyobb városa. Az egykori Macedónia területén, hódító Nagy Sándor szülőföldje. Egészen elképesztő látványt nyújt a tengerpart mellett magasodó város. Viszonylag alacsony árak, gyönyörű táj, isteni ételek és a közeli Halkidiki-félsziget strandjai várnak ránk, ha ide repülnénk.

Pinterest

undefined

Plovidv

Bulgária második legnagyobb városa, csak a főváros Szófia előzi meg lélekszámban. Az egykori Trákia fővárosa volt. Ez az a hely, ahonnét a görög mitológia szerint Dionüszosz és Orpheusz származott. A belváros a bolgár reneszánsz művészet tökéletes példája: meseszép, történelmi hangulatú kis házak, különleges ablakokkal és festéssel.

Pinterest

undefined

A Coruña

Spanyolország északi régiójában Galíciában található. Az egykori kelták lakta vidék gazdag történelmi emlékekben. Egyik híres zarándokhelye, Santiago de Compostela mellett érdemes ellátogatni A Coruñába is. A galíciai történelmi belváros szűk utcácskáival rabul ejti az ide látogatót. De ne hagyjuk ki a tengerre néző, ámulatba ejtő panorámát Herkules tornyából és a világítótoronyból se.

Pinterest

undefined

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!