Orbán Viktor emberi nagysága…

Politika

Oszd meg másokkal is

Nem szoktunk ilyet csinálni, mi főleg a politikával foglalkozunk, és a politikusokkal.
Egy politikus emberi megnyilvánulásai a politikától elválasztva nálunk kevésbé szoktak megjelenni, de úgy érezzük március 15-én, az ünnepi hangulatban érdemes erről is beszélni.
Nem mint kormányfőről, államférfiről jegyeznénk meg pár gondolatot Orbán Viktorról, hanem mint emberről, és néhány cselekedetéről, amiket sosem fogunk elfelejteni.

Az első ilyen emberi mozzanat, amit nagyon megjegyeztünk, talán az internetadóval kapcsolatos döntés volt. Nagy felháborodás lett, igazi műbalhé volt az ellenzék részéről a “netadó”, de a kormányfő nemcsak politikai okokból engedett, hanem mert emberileg is úgy érezte: engedni kell. És el is indult belőle egy sokkal nagyobb program, amit végül Deutsch Tamás vett kezei közé, amit jól is csinált / csinál.

Eszünkbe jutott egy második cselekedet, amikor a hírek szerint egy Magyarországon letartóztatott erdélyi magyar, rejtélyes körülmények között elhunyt egy rendőrőrsön. Tamás Gáspár Miklós nyílt levelet írt Orbán Viktornak, amiben megkérte, hogy rója le kegyeletét Orbán Viktor is az elhunyt sírjánál. Orbán Viktor szó nélkül, egyedül elindult Erdélybe (Szatmárnémeti), és a férfi sírjánál lerótta kegyeletét.

 

Harmadik gesztus: Orbán Viktor meghívta az ellenzéki sajtó nő tagjait a Karmelita kolostorba, és felköszöntötte őket, majd beszélgetett, teázott velük egy jót, kötetlenül. Nagy cselekedet, különös tekintettel arra, hogy említett újságírónők szerkesztőségei naponta nácizzák, diktátorozzák, gyalázzák a kormányfőt.
Képtalálat a következőre: „karmelita kolostor nőnap”

 

 

Negyedik gesztus: Bocsánatkérésre szólította fel Weber Orbán Viktort, hogy a Néppártban esetlegesen megbántottaktól kérjen bocsánatot. Nyílt levélben meg is tette, mindenkinek írt Orbán Viktor. Nemes és bölcs cselekedet.
Képtalálat a következőre: „orbán viktor ír”

 

 

Bizonyára másoknak is eszébe jut sok hasonló cselekmény a kormányfőtől, de mi ezeket sosem fogjuk elfeledni.

Azonkívül, hogy Orbán Viktor kormánya rendbe tette az országot 9 év alatt, sínen a magyar gazdaság, a kormányfő emberi nagysága sem elhanyagolható.

Az általunk felsorolt emlékeink mind mind igen emberi, és kevésbé politikai stratégiai döntések, cselekedetek Orbán Viktortól. Csak úgy üzenjük a diktátorozó ellenzéki képviselőknek és a médiának: ilyet nem csinál egy diktátor.

 

mindenszo.hu

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!