Százezereket fizetnek a hajléktalan festő képeiért

Hírek

Oszd meg másokkal is

Dvorcsák Gábor festményét véletlenül meglátta egy műkedvelő ügyvéd a Fedél Nélkül című újságban. Mint a Fókusz riportjából kiderül, az ügyvéd megkereste Gábort, aki ma is hajléktalan szállón él, hogy mutassa meg neki a festményeit, ha esetleg lenne több is.

A férfi 11 éve él a Baptista Szeretetszolgálat hajléktalan szállóján. Nehéz gyerekkora után alkalmi, dekorációs munkákból élt, majd a ’90-es években az utcára került. Volt, hogy hosszú hetekig ott élt, amíg nem talált egy szállót.

Állítja, a hajléktalanságnak is ezer arca van, és az idejutók legtöbbje a közeg reménytelensége miatt nem tud már kilábalni a helyzetéből. Ezekből az emberi történetekből és saját élményeiből merít a művészetében. “Nem stílusok után megyek, nem iskolák szerint, csak ami magamból jön” – hangsúlyozza Gábor, aki a szállón egy műteremként funkcionáló pincében dolgozik.

A csodával határos módon befutott, hajléktalan festő az elmúlt hetekben többet keresett, mint életében valaha és már megrendelésre készíti a festményeket.

Kiemelt kép: Fókusz – videó

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!