Egyre több gyereket neveznek el a Trónok harca szereplőiről Németországban

Hírek

Oszd meg másokkal is

Egyre több gyereket neveznek el a szülei a Trónok harca című televíziós sorozat szereplőiről Németországban – írja az MTI.

Knud Bielefeld amatőr névkutató szerint különösen Jon Snow (Havas Jon) népszerű a szülők körében: 2006 óta a Jon név 365-ször szerepelt első vagy második keresztnévként a férfinevek adatbázisában, amelyet 480 német városból származó 610 különböző forrásra – döntően szülőotthonok és anyakönyvi hivatalok adataira – építve állított össze.

Bielefeld szerint 2006-2019 között legalább 250 kislányt anyakönyveztek Havas Jon unokatestvére, Arya Stark után Aryának. A Brandon név 185-ször, míg rövidített alakja, a Bran hússzor szerepel az adatbázisban.

A Németországban született gyerekek nagyjából 25 százalékát lefedő adatbázisban 55-ször szerepel a Jaime, 31-szer a Sansa, 25-ször a Dany, 6-szor a Daenerys, 6-szor a Tyrion és egyszer a Cersei.

Bielefeld szerint 16 gyereket kereszteltek Khaleesire az elmúlt 13 évben – pedig ez nem is egy név, hanem királynői címet jelent a Trónok harcában.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!