Homtom C2 bemutató – a filléres mobilok új királya?

Tech

Oszd meg másokkal is

A HomTom C2 egy alsókategóriás készülék, amit elsősorban azok számára készítettek, akiknek nincsen különösebben nagy igénye az okostelefonok felé, de azért mégis egy használható masinát keresnek a mindennapokra. A telefon legfőbb erényei közé a B20 LTE hálózatokat támogató modem, a fejlett navigációs rendszer, valamint a kategóriájához képest korrekt képrögzítő egységek tartoznak. A telefon ideális választás lehet munkába menős mobilnak, gyereknek játszani, avagy másodlagos készüléknek.

A HomTom C2 az alábbi linken vásárolható meg:

A HomTom C2 kijelzője már elegendő felületet biztosít a tartalomfogyasztáshoz, de azért egy 5,5 colos képernyőt még lehet egyetlen kézzel is vezérelni. A panel HD+felbontású, IPS LCD technológiára épül, akadnak jobbak a piacon, de nem a belépőszinten.

A telefon belsejében MediaTek MT6739 lapkakészlet húzza az igát, ami mellé a gyártó 2 GB RAM-ot, valamint 16 GB bővíthető háttértárat pakolt. Ez a hardveres kiépítés már tökéletesen elegendő ahhoz, hogy a telefonon futó Android 8.1 Oreo operációs rendszert gördülékenyen futtassa.

Nyilván nem érdemes csodákat várni egy ilyen árkategóriájú telefontól már ami a fényképek készítését illeti, de ahhoz képest egészen korrekt képrögzítő apparátusok kerültek a masina hátlapjára. A telefon hátoldalán duál kamerakészlet virít 13, valamint 2 megapixeles szenzorokkal, utóbbi a mélységet érzékeli. Lesznek egy páran, akik örülnek annak, hogy a gyártó mellőzte a szenzorsziget intézményét, így aztán az előlapi felső kávára került a 8 megapixeles szelfikamera.

Végül de nem utolsó sorban említjük, hogy a készülék támogatja az összes nálunk használatos telekommunikációs frekvenciát, szóval a 800 MHz-es LTE hálózatokkal sem lesz gondja. Az idiotizmus egy új foka lesz eltévedni ezzel a telefonnal a zsebünkben, hiszen a HomTom C2 navigációja kommunikál a GPS műholdak mellett a GLONASS és a BEIDOU szatellitekkel is.

A szokásos módon cikkünk tárgya egy duál SIM támogatással rendelkező okostelefon, bár ez már szinte alapvető az ázsiai mobilok esetében. A készülék burkolata alatt 3000 mAh kapacitású akkumulátor található, ami az energiahatékony hardverrel karöltve decens üzemidőt biztosít.

A HomTom C2 most a GearBest oldalán magyar valutára átszámítva 29000 forintos áron kapható:

Forrás: GearBest

The post Homtom C2 bemutató – a filléres mobilok új királya? appeared first on Techlabor.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!