Honvéd-Vidi: “Egyértelmű 11-es volt; a Fradi ellen több csapat feltartott kézzel megy a pályára” – reakciók

Futball

Oszd meg másokkal is

Nyilatkozatok a szombati, a 90. percben eldőlt Budapest Honvéd – MOL Vidi FC (0-1) bajnoki rangadó után.

Batik Bence (Honvéd)

N’Gog esetéről és az elmaradt(?) 11-esről:

Elég szoros a dobogóért folyó harc, és mi nem kapjuk meg a tizenegyeseinket meccsek óta. Más csapat megkapja tizenhatoson kívüli esetekre.

Most is úgy gondolom, hogy egyértelmű tizenegyest nem kaptunk meg. Második sárga, kiállítás… Teljesen máshogy alakult volna az eredmény.

Ugyanez volt a Mezőkövesd ellen is. Hogy következmény nélkül történnek ezek a dolgok, az nonszensz, én azt gondolom.

A meccsről:

– A mai meccs ezen múlt. Sok helyzet nem volt ezen a meccsen, sőt ők nem is rúgtak kapura. Ha megkapjuk a tizenegyest – ki tudja, berúgjuk vagy nem rúgjuk be – második sárgával emberelőnyünk lett volna. Persze a Vidi ezért van ott, ahol van. Nagyon jó csapat, ahogy a Fradi is, sok meccset meg tudnak nyerni 1-0-ra, ezért tudnak ott lenni az első két helyen. Mi ezeket sajnos hátrébb lévő csapatok ellen is elhibázzuk. Mi is hibásak vagyunk, de ez a mérkőzés a büntetőn múlt.

Gróf Dávid (Honvéd)

A találkozó alakulásáról:

– Nehéz megemészteni ezt a vereséget, Én úgy éreztem, hogy mi álltunk közelebb a győzelemhez. A tizenegyes-gyanús helyzettől én kicsit távol voltam, vissza kell majd néznem az esetet, de a mester közelebb volt, és szerinte büntetőt érdemeltünk, én pedig hiszek neki. Taktikailag jók voltunk, betartottunk szinte mindent, amit a mester kért tőlünk. Voltak lehetőségeink az első félidőben, a másodikban talán annyira nem, de szerintem teljesen versenyben voltunk.

A második félidőben voltak olyan belépők, amikor mi is picit elkéstünk, ilyenkor a játékvezető dolga, hogy próbálja tartani a mérkőzést. Ez helyenként nem biztos, hogy sikerült, de ez nem rám tartozik.

Örülök neki, hogy nem történt komolyabb sérülés egyik oldalon sem.

A tanulságokról:

– Ha egész nap ilyen jól focizunk, akkor a sípszóig koncentrálni kell, nem véthetünk ilyen hibát, mert a jobb csapatok ezt kihasználják. Ez történt ma is. Mindenki tudja, hogy NB I-es szinten a Vidi egy nagyon komoly csapat. Jelen állás szerint két klub kiemelkedik, és kicsit távolabb vannak a többitől, ez a Vidi és a Fradi. Talán ma álltunk a legközelebb hozzá a szezon során, hogy pontot szerezzünk a Vidi ellen.

Nego ugyancsak “gyanús” eséséről:

– Nem tudom, hogy az fault volt vagy nem volt az, a játékvezető megadta. Nego befelé esett, és ahol földet ért, az is maximum 20 centivel volt a tizenhatoson belül, így a kontakt biztosan a büntetőterületen kívül volt.

Kovács István (MOL Vidi FC)

Az elmúlt hétről:

– Szörnyű mérkőzés volt a részünkről, ezt tudjuk mi is nagyon jól. Ez hiányzott a repertoárunkból, erre mondják azt, hogy rutinból tud nyerni egy-egy csapat. Az igazán nagy csapatok ismérve ez, hogy amikor nem megy úgy a csapatnak, nehezebb napjuk van, akkor is meg kell tudni nyerni egy mérkőzést.

A másik része pedig az, hogy nekünk sokkal nehezebb dolgunk van, mert a Ferencváros ellen több csapat is feltartott kezekkel megy, főleg a Groupamába, ezt láthattuk a szombati nap folyamán is. Ez szomorú, mert ezek a meccsek nem készítenek fel a nemzetközi kupaporondra, arra azok a mérkőzések készítenek fel, amiket mi a Ferencváros ellen vívunk.

Ebből kellene sokkal több, ilyen szempontból összevonnám a Honvéd és a Fradi elleni találkozót. Ami a mai meccset illeti, gratulálok a Honvédnak, kellemetlenek voltak. Öt védő ellen mindig nehéz játszani, de nem ez volt az első alkalom, hogy legyőztük őket, úgyhogy legyen az ő problémájuk, hogy hogyan is kell ellenünk játszani.

Az FTC-vel zajló versenyfutásról:

– Örülök, amikor nem egy időben játszunk a Fradival. Ha mi játszunk előbb, akkor nyomást tudunk helyezni a Ferencvárosra, ha pedig ők játszanak előbb, akkor ha pontokat vesztenek, az plusz motiváció, ha pedig nyernek, az szintúgy, mert akkor tudjuk, mi a dolgunk, és le kell hoznunk a mérkőzést, ha nem szeretnénk leszakadni. Ezt nekünk el kell fogadni, ezért játszunk a Vidiben.

A rutinról:

– A BATE-meccs után elmondtam, hogy az a bizonyos nemzetközi rutin hiányzik belőlünk, hogy egy-egy adott mérkőzést a mi javunkra tudjunk fordítani. Most is az volt, hogy a csapaton nem látszott az, hogy idegeskednénk, attól függetlenül, hogy nem úgy ment a játék. Tudtuk, hogy lesz lehetőségünk, ahogy a Honvéd játékában is benne volt, hogy gólt szereznek, de ez az erősségünk, hogy le tudunk hozni mérkőzéseket kapott gól nélkül, ha pedig jön egy lehetőség, azt megpróbáljuk kihasználni. Ebből sajnos ma elég kevés volt, de az is elég volt a győzelemhez.

Vad II István teljesítményéről:

– A játékvezetőt nem szeretném kommentálni, de az érdekesség, hogy Vad II István nekünk vezethet mérkőzést, míg más csapatnak nem.

WERNIGG MÁRTON

Huszti győztes gólja

A Vidi csak kiszenvedte a győzelmet a Honvéd ellen. A csereként beálló Huszti a 90. percben döntött.Részletek itt: http://bit.ly/2FSPxBw

Közzétette: M4Sport – 2019. április 6., szombat

Két edző is keményen bírózott az NB I-ben: “Ha elmondanám, amit érzek, hosszú időre eltiltanának” – értékelések

The post Honvéd-Vidi: “Egyértelmű 11-es volt; a Fradi ellen több csapat feltartott kézzel megy a pályára” – reakciók appeared first on csakfoci.hu.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!