Kockázatos lépéssel szerezheti meg a Barcelona De Ligtet

Futball

Oszd meg másokkal is

A vakmerőség és a hülyeség között pici a különbség, úgy érezzük, hogy épp ezen a szűk ösvényen indult el a Barcelona. A Diario AS ugyanis azt írja, megállapodtak a Juventusszal, hogy eladják Samuel Umtitit, felszabadítva ezzel egy jókora összeget, valamint a keretben is helyet szorítanak Matthijs de Ligtnek.

Samuel Umtiti világbajnok középhátvéd, aki ráadásul ballábas is, tehát nagy érték, és még mindig csak 25 éves. Hosszú sérülés után nemrég tért vissza, előtte top3-as bekk volt, de most sincs nála jobb ballábas belső védő. Illetve a Barca szerint van: Clément Lenglet.

De Ligt kétségtelenül a világ talán legtehetségesebb védője, ő évtizedre megoldhatná Gerard Piqué helyettesítését, viszont emiatt eladni a világ talán legjobb ballábas középhátvédjét, mi több, az egyik legnagyobb nemzetközi riválisnak, minimum rizikós. Pláne, hogy emiatt Lenglet-nek nem maradna cseréje, a jobb lábas között viszont ott van a másik óriási tehetség, Jean-Clair Todibo.

A Juventus Andrea Barzagli visszavonulása miatt keres középhátvédet, ők is szeretnék De Ligtet. Umtiti nagyjából 70 millió euróba kerülne.

(Fotó: Quality Sport Images/Getty Images)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!