Új szintre emeljük az otthoni tojásfestést!

Hírek

Oszd meg másokkal is

Az otthoni tojásfestés húsvétkor több napos program is lehet, családdal, gyerekekkel közösen ráhangolódunk az ünnepekre, no meg persze rápihenünk a sonkafőzésre és a kalácssütésre is, ami még az izgalmas tojásfestés után vár minket otthon

Legyen öröm az otthoni tojásfestés!

A tojásfestést otthon természetes anyagok segítségével is megoldhatjuk: nincs olyan szín, amit ételfesték használata nélkül ne oldhatnánk meg, erre már számtalan tippet adtunk.

Elő a dekorcukorral! Nem kell hozzá más, mint sok-sok színes cukorka, és dekupázs ragasztó. A tojásokat átkenjük ragasztóval és meghempergetjük egy tál színes cukorkában.

Pinterest

 Vörösbegy tojás házilag? Ha megvan a kék alapszín, amire megfestettük otthon a tojást, megvárjuk míg megszárad és rászórjuk, fröcsköljük az aranyszínű festéket egy ecset segítségével. 

Pinterest

Ezek a legmenőbb galaktikus tojások! A megtisztított tojásokat első körben fekete akril festékkel befestjük, majd száradás után maszatoljuk be őket a kék és a lila bármely árnyalatával egy szivacs segítségével. Vigyünk fel aranyfestéket, ugyanígy szivaccsal.
Ha ez is megszáradt, egy ecsetet mártsunk fehér festékbe, és fröcsköljük le vele a tojásokat. Ezek lesznek a csillagrendszer távoli pontjai.

Pinterest

Így készülnek a fémtojások! Nem kell hozzá más csak alufólia és persze festék. A tojásokat alufóliába csomagoljuk, elsimítjuk a felületét és kész is a fémtojás! Ezután jöhet persze a festés és a dekorálás.

Pinterest

Mindenki kedvence lesz: cuki pöttyös tojások. Ha csillámos pöttyöket szeretnénk varázsolni a tojásra, akkor megtisztítás után kétoldalú ragasztópöttyöket tegyünk a rá, majd szórjuk meg csillámporral. A felesleget egy száraz ecsettel söprögessük le.
Másik lehetőség, hogy irodai lyukasztóval, színes papírokból pöttyöket készítünk és ezeket ragasztjuk fel a tojásokra, akár festés előtt vagy után.

Pinterest

Pinterest

 Az otthon megfestett és megmaradt tojásokat húsvét után gond nélkül újrahasznosíthatjuk.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!