Elkobzott pumát fogadott örökbe az amerikai nagykövet helyettese

Hírek

Oszd meg másokkal is

Egy korábban illegálisan tartott és ezért elkobzott nőstény pumát (Puma concolor) fogadott jelképesen örökbe az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége nevében David Kostelancik misszióvezető-helyettes szerdán a Szegedi Vadasparkban.

A gesztussal a nagykövetség az elismerését fejezi ki a Szegedi Vadasparknak, valamint a magyar rendészeti és állategészségügyi hatóságoknak a vadon élő állatok illegális kereskedelme és a veszélyeztetett fajok védelme érdekében tett erőfeszítéseikért – közölte a diplomata.

Csak állatkertben gondozható

Szegeden két fiatalnak számító pumát gondoznak: a 2015-ben született hím az angliai Exmoor Zooból egyévesen érkezett a városba, a párja azonban elkobzott egyedként került az állatkertbe. Egy magánszemélynél foglalták le több más nagyragadozóval együtt.

Magyarországon a veszélyesnek számító vadállatok tartása szigorú feltételekhez, engedélyekhez kötött, a különösen veszélyes fajok egyedeit – így a pumákat – csak állatkertben gondozhatják. A fiatal – feltehetően szintén négyéves – nőstény tisztázatlan körülmények között került tartójához, így a természetvédelmi hatóságnak nem volt más lehetősége, mint közgyűjteményben elhelyezni az állatot.

(MTI)

(Kiemelt kép: Illusztráció – Pixabay)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!