Megszállják a lakásokat a miniskorpiók

Hírek

Oszd meg másokkal is

Megszállják a lakásokat az álskorpiók – írja a 24.hu. A pókszabásúak közé tartozó állatok az emberre nézve teljesen ártalmatlanok ugyan, de nagyon érdekesek: násztáncot járnak, rovarok hátán utazzák be a világot, hálót szőnek, és akár van mérgük akár nincs, mindannyian a parányvilág rettegett ragadozói.

Fotó: Biosphoto / Alberto Ghizzi Panizza

Az álskorpióknak világszerte közel 3500 fajuk él, hazánkból eddig 55 faj jelenléte bizonyított, de a valós fajszám 60-70 közöttire tehető. Ennek oka az, hogy eddig kevesen foglalkoztak nálunk ezekkel az állatokkal, és hazánk egyes területeit még nem sikerült megvizsgálni.

Az apró ragadozók testméretükhöz képest nagy, erőteljes tapogatólábakkal vannak felszerelve, amelyek hatalmas ollóban végződnek pont úgy, ahogy a skorpiókat ismerjük, méregtövisük viszont nincs. „Az álskorpiók mindegyik faja ragadozó, egyesek ollói végén méregkészülék is található, aminek a táplálékszerzésben van fontos szerepe. Mások puszta fizikai erejükkel fogják le a prédát” – mondta a 24.hu-nak a Kárpát-medencei álskorpiókat kutató szakember.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!