Nélkülünk rendezik ma az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét

Hírek

Oszd meg másokkal is

Döntőjéhez érkezett a a 64. Eurovíziós Dalfesztivál. Szomorú, de az első elődöntőből a Magyarországot képviselő Pápai Joci nem jutott a döntőbe, a keddi esti előadók közül a ma esti fináléba bekerült a ciprusi Tamta, a szlovén Zala Kralj és Gasper Santl, a cseh Lake Malawi, a fehérorosz Zena, a szerb Nevena Bozovic, az ausztrál Kate Miller-Heidke, az izlandi Hatari, az észt Victor Crone, a görög Katerine Duska, valamint a másodszor induló San Marinó-i Serhat.

A 2018-as Euróvíziós Dalfesztivál döntője Lisszabonban (Fotó: Eurovision/Thomas Hanses)

    
A csütörtöki elődöntőből az észak-macedón Tamara Todevska, a holland Duncan Laurence, az albán Jonida Maliqi, a svéd John Lundvik, az orosz Szergej Lazarev, az azerbajdzsáni Chingiz, a dán Leonora, a norvég Keiino, a svájci Luca Hänni és a máltai Michaela jutott tovább.
    

A 26-os finálénak kiemeltként tagja az Egyesült Királyság (Michael Rice), Franciaország (Bilal Hassani), Olaszország (Mahmood), a házigazda, tavalyi győztes Izrael (Kobi Marimi), Spanyolország (Miki) és Németország (S!sters)
    
A végeredményt az egyes országok nemzeti zsűrijeinek pontjai és a közönségszavazatok összesítésével határozzák meg. A tévénézők az utolsó dal elhangzása után negyed órán keresztül szavazhatnak a verseny applikációján, telefonon vagy sms-ben. A szavazók nem voksolhatnak saját országuk versenyzőjükre.

A tavalyi győztes:

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!