Nem fogadta a súlyosan sérült betegeket a Honvédkórház a hétvégén

Hírek

Oszd meg másokkal is

A Honvédkórház szombatra és vasárnapra lemondta a baleseti ügyeleteinek egy részét, és nem fogadta a politraumás betegeket. A politrauma többszörös sérülést jelent, az orvosi szaknyelvben azokra a betegekre használják, akiknek a többféle sérüléséből legalább az egyik életveszélyes. A súlyosan sérült páciensek elküldéséről Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő írt a 444 Röntgen blogján.

A Honvédkórház – Állami Egészségügyi Központ épülete Budapesten. (MTI Fotó: Lakatos Péter)

Kunetz szerint a rövidzárlatot orvoshiány okozta, az ÁNTSZ szabályozása alapján ugyanis három szakorvosnak folyamatosan az osztályon kell lennie. A szakértő emlékeztetett: idén január óta a Honvédkórházból kilépett két szakorvos, egy nyugdíjba ment, kettő már felmondott,  három éppen beteg. A kórház nehezen talál új orvosokat, amióta az új törvény értelmében a Honvédkórház dolgozói honvédségi státuszba kerülnek. Továbbá a friss adatok szerint az intézmény adóssága megközelíti a két és félmilliárd forintot.

Hétfő reggelre a Honvédkórház elismerte a hétvégi traumatológiai ügyelet csökkentett kapacitását. Az intézmény szerint viszont ennek nem az orvoshiány, hanem megbetegedések az oka. Felelős döntést hoztak, teszik hozzá, hétfőtől újra normálisan működnek majd. 

(444, RTL Klub)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!