Véletlenül lett milliomos a rokkantnyugdíjas, el is iszkolt a pénzzel

Hírek

Oszd meg másokkal is

Két X6-os BMW-t vett, egy bőröndbe pakolta a zsákmányt, majd meg sem állt Németországig az a faddi rokkantnyugdíjas asszony, akinek egy kisebb vagyont utaltak át, tévedésből – írja a Bors.

Egy cég hosszú ideje fizetett havi 267 eurónyi, rendszeres kártérítést H. Teréziának, 2016 októberében azonban a szokásos összeg helyett a cég titkára véletlenül az összeg ezerszeresét, azaz több mint 80 millió forintot utalt át Terikének.

Az asszony három nap alatt,részletekben vette ki a teljes összeget, ezután Németországba utazott. A rendőrök Passauban ütöttek rajta, Terike pedig most bíróság előtt felel a pár hétnyi jólétért, tavaly előtt májusban szabadult az előzetesből, a pénz egy részét már visszafizette.

Nem számolt utána, mennyivel kapott többet

– Nem ismerem el, hogy sikkasztottam – jelentette ki tegnap a bíróságon Terike, aki azt azért bevallotta, feltűnt neki, hogy  „kicsit” nagyobb összeget kapott a cégtől. – De én csak jóhiszeműen, abban a tudatban vettem fel a pénzt, hogy a kft. az elmúlt tíz évben elmaradt járandóságom fizette ki. Nagyon megörültem, de elismerem, nem számoltam utána, hogy mennyire pontos az összeg – idézi Terikét a Bors.

A cég szerint azonban ők többször is figyelmeztették az asszonyt a hibára, felszólítást küldtek neki, magánnyomozót is küldtek utána.

Ha bűnösnek találják, nemcsak a hiányzó 22 millió forintot verik le rajta, de 2016. október 26-tól az összeg utáni késedelmi kamatot is behajtanák Terikén. Az ügyészség két év börtönbüntetést is kért az asszonyra.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!