A Liverpool nem szokványosan készült a BL-döntőre, személyre szabott csapattal játszott

Futball

Oszd meg másokkal is

A Benfica B edzője, Renato Paiva a portugál A Bola-nak mesélte el, hogy és miért akadt rájuk a Liverpool, miért őket választotta Klopp és stábja.

Azért a Benfica B-re esett a választás, mert hasonlít a játékuk a Tottenhamére.

Ez persze önmagában még nem ördöngösség, de azért akadt még pár apróság, ami sokat segített a vörösöknek. Kloppék például megkérték az ellenfelet, hogy elemezzék a Tottenham taktikáját és próbáljanak aszerint játszani a meccsen. Paiva szerint egyébként a szokásos játékukhoz képest nem kellett sokat változtatniuk, de hát ezért is ők lettek a szerencsések.

„Lemásoltuk, ahogyan a védőik és a kapusuk járatják a labdát, a 4–2–3–1-es védekező formációt, azt is, hogy a csatáruk a két belső védő közé mozog be, és azt is, hogy a 10-es játékos az ellenfél 6-os számú játékosát támadja – Vinícius utánozta Eriksent, Bernardo úgy játszott, mint Alli és Jose Gomes volt Kane.

Alkalmazkodnunk kellett a 4–2–3–1-es formációhoz védekezésben, és akkor is, amikor birtokoltuk a labdát. Két középpályásunk a labdakihozatalkor közelebb volt a két belső védőhöz, amivel próbálták rávenni a Liverpoolt a presszionálásra.

A Tottenham azt szerette volna, ha a Liverpool-játékosok közelebb vannak a tizenhatosukhoz, hogy aztán miután a védők és a kapus megjáratták a labdát, a csatáraik megtámadhatták a Liverpool védői mögött felszabaduló üres területeket.

A középpályás hármasból Alli közelebb lépett az ellenfél középhátvédjeihez, Kane mellé, Eriksen befelé mozgott, hogy teret nyisson a jobb bekknek, Trippiernek. Épp ugyanúgy, ahogy Szon és Rose a baloldalon.

Klopp a végén megdicsérte őket, mert olykor ugyanazt a nyomást helyezték a Benfica B-re, mint anno a Manchester Cityre, mégis néhányszor remekül megoldották a feladatot.

A portugál edző azt is elárulta, hogy Kloppék nem választhattak angol ellenfelet az információ-szivárgás miatt, spanyolt sem, mert Pochettino évekig játszott ott és ma is élő kapcsolatai vannak. Valamint franciát sem, mert Lloris kapus francia. Így találtak rá végül a Benfica B-re.

Az eredmény ismert, és picit a kis Benfica is büszke lehet, hogy segíteni tudott.

{https://player.hu/sport-3/klopp-megnyerte-elete-elso-dontojet-a-liverpool-a-bajnokok-ligaja-gyoztese/}

(Fotó: Marc Atkins/Getty Images)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!