Hamis videó terjed a Mark Zuckerbergről a közösségi portálokon

Tech

Oszd meg másokkal is

Egészen elképesztő, hogy hol jár a technológia. Még régebben esetleg dublőröket és némi maszkírozást használtak, addig mostanra már számítógéppel képesek olyan felvételeket előállítani, melyekről kifejezetten nehéz eldönteni, hogy valósak-e.

Az Instagramon kezdett el terjedni egy videó, amelyen sokan megbotránkoztak. A felvételen a Facebook atyját láthatjuk, aki eléggé zavarba ejtő dolgokat mond.

“Képzeljük csak egy pillanatra, hogy milyen lenne, ha egy ember kezében összpontosulna az a rengeteg adat, melyeket több millió felhasználótól sikerült ellopni. Ez az ember ismerné a titkaikat, az életüket és a jövőbeli terveiket is. Ezért a Spectre-nek tartozok köszönettel, hiszen megmutatták, hogy aki birtokolja az adatokat, az irányítja a jövőt is.”

Ijesztő szavak, hiszen a Facebookot rengeteg kritika éri az adatszivárogtatások miatt. Mindazonáltal jelenleg más a helyzet, mivel a fenti felvétel egy úgynevezett deepfake videó, melyet számítógépes algoritmusokkal alkottak. Ha nagyon figyelünk, akkor feltűnhet a kissé gépies hang, és a darabos szájmozgás is, ám ennek ellenére is egész meggyőző lett.

A videót egyébként Bill Posters és Daniel Howe egy reklámcéggel közösen alkotta, és állítólag a brit Sheffield Doc Fest-re készült.Nemrég azonban a Facebookra is felkerült, és többen árgus szemekkel figyelik a közösségi oldal reakcióját, hiszen hivatalosan nem törlik az ilyesfajta videókat, amelyért szintén elég sok kritikát kapnak mostanság.

Forrás: TheVerge

The post Hamis videó terjed a Mark Zuckerbergről a közösségi portálokon appeared first on Techlabor.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!