Bizonyíték: a Nyílt Társadalom Alapítvány az önkormányzati választásba is beavatkozik

Politika

Oszd meg másokkal is

Javában megy a kampány Nyugat-Magyarországon is, amibe keményen beleállt a Soros György érdekeltségébe tartozó Nyílt Társadalom Alapítvány, mely az ellenzéki jelölteket toló nyugat.hu nevű portált mozgatja. Az oldal egy egyesület kezében van, melynek alapítója az MSZP és a DK büntetőügybe keveredő elöljárójának, Czeglédy Csabának jóbarátja. Szombathelyen Nemény András független színekben indul, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a férfi az MSZP megyei elnöke és a baloldali frakció vezetője volt korábban, így kérdéses függetlensége.

 

Az Origo megjegyzi, hogy Nemény már háromszor bukta el az országgyűlési választást a szombathelyi körzetben a fideszes Hende Csabával szemben, de ez mégsem tántorította el attól, hogy most polgármesterjelöltként is megpróbálkozzon. A lap információi szerint Nemény Czeglédy bizalmi embere, aki rajta keresztül próbál befolyást szerezni a város irányítása felett.

A bevándorlók közel sem jelentenek akkora problémát, és van rá egy jó, valós válasz, az Európai Unió kvótarendszere

– terítette ki lapjait Nemény, mikor a bevándorlás volt a téma egy 2015-ös közgyűlésen.

A Nemény kampányát zászlóshajóként vivő Nyugat.hu mögött álló Nyugat Média és Világháló Egyesület 2017-ben és 2018-ban több millió forint támogatást kapott a Soros-féle Nyílt Társadalmi Alapítványtól. A 2018-as beszámoló tanúsága szerint ebben az évben pedig még inkább megszaladt a keze a spekulánsnak, hiszen összesen több mint 20 millió forintot adott az egyesületnek.

Jelentősen kívánjuk növelni a közösség oldalunkon a saját munkánk fontosságát hangsúlyozó kommunikációt, azaz a marketinget, emellett pedig technikai fejlesztésre, munkatársak és tanácsadók felvételére kívánjuk a pénzt fordítani

– indokolták, mire költik a Soros-zsoldot.

A bevándorláspárti alapítványnak összesen 32 milliós bevétele volt tavaly, ebből 20 milliót állt a Nyílt Társadalmi Alapítvány.

Az Origo szerint adódik a kérdés, hogy mennyire van független kihívója van a kormánypártoknak Szombathelyen, hiszen egy olyan ember indul ellenük, aki egyértelműen baloldali múlttal rendelkezik, és úgy tűnik, szívesen veszi a külföldi spekuláns által finanszírozott sajtó támogatását is.

A bevándorláspártiságát pedig már elárulta, így pontosan tudható, hogy mire számíthatna a szombathelyi lakosság

– jegyzik meg.

 

(Bokor Gábor, 888.hu)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!