Emberségből jeles: olasz nagymamák vigyáznak a menekült gyerekekre

Hírek

Oszd meg másokkal is

Nagymamák vigyáznak a menekültek gyerekeire az olaszországi Campoli del Monte Taburnóban – írja az Euronews. A kicsik a helyi befogadóközpontban laknak, szüleik önként vállalták, hogy segítenek előkészíteni a tizenöt éves évfordulóját ünneplő Calici di Stelle nevű rendezvényt.

Fotó: Mario Gisoldi / Facebook

Az 1640 lelkes faluban békében élnek egymás mellett a helyiek és a menekültek. Nicolina, Vincenza és Maria nénik szerint a gyerek az csak gyerek, mindegy, milyen a bőre színe, természetes, hogy felügyelnek rájuk, amíg szüleik dolgoznak.

A csokoládébarna csöppségeket dajkáló nagyikról egy fiatal önkéntes, Mario Gisoldi készített fotót; a képet rengetegen osztják meg a Facebookon. „Hála annak, aki készítette ezt a képet, köszönjük, hogy emlékeztetett rá minket, hogy még létezik ez a fajta Olaszország” – lelkesedett az egyik kommentelő.

Nem ez az első eset, hogy idős asszonyok a szárnyaik alá vesznek egy menekült gyereket. A görögországi Leszbosz szigetén például 2015-ben készült hasonló, nagy hatású fotó, amelyen három görög nagyi cumisüvegből eteti a mellettük pihenő szíriai nő kisbabáját. 

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!