Hihetetlen, de a negyedik magyar kupacsapat, a Honvéd is nyert

Futball

Oszd meg másokkal is

Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, mondhatnánk, csakhogy most az élt kivehetjük a hangsúlyból. Emberemlékezet óta nem volt olyan, hogy mindegyik magyar kupacsapat győzelemmel kezdjen Európában.

A Fradi, a Debrecen, a Vidi Fehérvár után a Honvéd is nyert a nemzetközi kupasorozatban.

A Honvéd új edzője, Giuseppe Sannino a Lefkovits – Batik, Kamber, Lovric – Kovács N., Gazdag, Bánó-Szabó, Heffler T., Kukoc – N’Gog, Moutari kezdőt tette fel, ami védekezésben öt hátvédet jelent, tehát olaszosan masszív csapatot küldött pályára.

A meccs összképét tekintve a kispestiek némiképp csalóka eredményt értek el, mivel a helyzetek, a statisztika alapján a Vilnius többet érdemelhetett volna. De minket ez nem érdekel, mert általában a másik végén szoktunk állni a… szerencsének. Most nem. Nem rossz csapat a Zalgiris, de 3–1-re a Honvéd nyert, és ez a lényeg.

Jól jött Banó-Szabó gólja fél óra után.

Később már kevésbé volt görcsös a Honvéd, és a Vilnius helyzetei ellenére N’Gog és Gazdag is betalált, így háromgólos előnnyel mehetett volna Litvániába a Honvéd. Ha a 92. percben is koncentráltak volna. Így a 3–1 után még nem dőlhetnek hátra.

Európa-liga-selejtező

Budapest Honvéd–Zalgiris Vilnius 3–1

{https://player.hu/sport-3/a-fehervar-mar-az-elso-meccsen-elintezte-a-tovabbjutasat/}

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!