„Klubunk az ideális választás a fiatal játékosok számára” – olasz klubok vetettek szemet az MTK játékosaira

Futball

Oszd meg másokkal is

Az MTK Budapest mindenben megállapodott az érintett olasz csapatokkal Balogh Botond, Bakos Zsombor, Csinger Márk és Kosznovszky Márk klubváltásáról – írja az mtkbudapest.hu, hozzátéve, hogy mindez, valamint a felnőttcsapat kereténél történt átalakulások is igazolják, hogy a klub ideális választás a fiatal játékosok számára a karrierjük érdekében.

– Az MTK Budapest elsődleges célja az, hogy akadémistáink a ranglétrát végigjárva eljussanak a felnőtt felnőtt csapatig, erre ez a felkészülési időszak is bizonyíték volt: U19-es együttesünkből többen is profi szerződést kaptak, valamint lehetőséget, hogy beverekedjék magukat az első csapatba,

így érdemelte ki a kerettagságot Mezei Szabolcs, Kata Mihály, Zuigeber Ákos, Törőcsik Péter, Kovács Máté, Varju Benedek és Babinszky Bence is ezen a nyáron.

Természetesen bizonyos esetekben előfordul, hogy a játékosok úgy ítélik meg, ők már egészen fiatalon szeretnék magukat kipróbálni külföldön.

A klub ebben az esetben partnerként viselkedik, viszont természetesen az érdeklődő egyesületekkel lefolytatjuk azokat a tárgyalásokat, amelyek az MTK Budapest érdekeit szolgálják. Ebben az esetben is ez történt, így Balogh Botond (Parma) és Csinger Márk (Spal) esetében a klub átigazolási díjat, illetve képzési kártalanítást kap. Jó hír, hogy Bakos Zsombor elfogadta a klubunk által kínált profi szerződést, így ő továbbra is az MTK Budapest játékosa marad,

kölcsönben viszont a Bolognánál folytatja, míg Kosznovszky Márk szintén kölcsönbe kerül a Parmához.

Balogh, Csinger és Kosznovszky fejlődését évek óta nyomon követhettük a klubnál, míg Bakos számára már egy MTK-nál eltöltött szezon után megnyílt a nemzetközi karrier lehetősége is, ami bizonyítja, hogy akadémiánk az ideális választás a fiatal játékosok számára.

Az a tény, hogy tehetségeink iránt külföldről is folyamatosan jelentős az érdeklődés, és neves olasz klubok kínálnak nekik szerződést, remek visszajelzés a képzés színvonaláról akadémiánk számára is, mint ahogy az is, hogy a következő bajnoki szezonban felnőttcsapatunk keretének zömét olyan játékosok alkotják, akik a klub utánpótlásából kerültek ki. Örömteli, hogy számukra minden esély megvan arra, hogy ne csak epizódszereplői, hanem komoly részesei legyenek a következő időszak remélt sikereinek is – mondta Polyák Balázs sportigazgató a nyáron lezajlott változásokról.

The post „Klubunk az ideális választás a fiatal játékosok számára” – olasz klubok vetettek szemet az MTK játékosaira appeared first on csakfoci.hu.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!