Lejárt tápszerrel etettek egy idős nőt egy vidéki kórházban

Hírek

Oszd meg másokkal is

Azt írja a Blikk egy vidéki kórházban fekvő idős nő unokájának szavai alapján, hogy nyelési nehézségei miatt hetek óra gyomorszondán keresztül táplálják 74 éves nagymamáját. Mónika azt állítja, hogy döbbenten tapasztalta, hogy öt hónapja lejárt tápanyagot adtak a mamának. “Szerdán mentem be a kórházba, hogy meglátogassam a nagymamámat. Ekkor láttam, hogy a tápszer, amit kap, nem az ő nevére szól, ráadásul a zacskón szereplő dátum szerint már 2019. februárban lejárt – kezdte Mónika. – Május elején került be a kórházba, miután folyamatosan epét hányt és magas volt a vérnyomása. Hiába esett át több vizsgálaton, sajnos nem sikerült kideríteni, mi okozza a problémát.” A nő arról is beszélt a lapnak, hogy többször kerültek konfliktusba az ápolónőkkel. “A mama nem tud már magától enni, nyelési nehézségei vannak. Emiatt cumisüvegből itattuk és különböző műanyag eszközök segítségével etettük, ezeket azonban az ápolók csak úgy kidobták. A biztosítékot azonban nem ezek az apróságok csapták ki, hanem a lejárt tápszer. Azért, mert egy beteg így leépül, nem azt jelenti, hogy lejárt étellel kell etetni” –tette hozzá.

Az asszony azt mondta, azért fordult a nyilvánossághoz, hogy mással ne fordulhasson elő ehhez hasonló eset. Elmondta, hogy nagymamája még él, és bár nem tud beszélni, tudja, hogy mi történik vele. A lapnak Dr. Kóczán István belgyógyász elmondta, hogy általában súlyos betegeknek van szükségük tápszerre. “Emésztési zavart, hasmenést, hányingert válhat ki a lejárt tápszer. Ezek együttesen a beteg állapotát is ronthatják, így különösen ebben a meleg időszakban érdemes a lejárat előtt is átnézni az adott tápanyagot” – mondta a szakember.

Képünk illusztráció / Fotó: Profimedia, Caia Image

A lap megkereste az érintett kórházat is, akik ennyit válaszoltak: “Bár a hozzátartozó nálunk nem tett panaszt, intézményünk megkezdte az ügy kivizsgálását.”

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!