Megvonták a tavalyi NB I-es kieső indulási jogát

Futball

Oszd meg másokkal is

A csakfoci.hu korábban többször is beszámolt arról, hogy 20 helyett 18 csapattal rajtolhat el az NB II idei küzdelmei, többek között veszélybe került a Vác FC és a Balmazújváros indulása is. Előbbi csapatnál hétfőn eldőlt, hogy az angol tulajdonos, John P. Marshall helyett a Vác VLSE tulajdonába került a klub. Utóbbi együttes jövőjéről pedig hétfőn negatív hírt tett közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a magyar szövetség közleményét.

A szövetség az UEFA gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja a licencelőírásoknak való megfelelést. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak.

Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága ennek megfelelően több másodosztályú klub esetében folytatott vizsgálatot, és a Balmazújvárostól megvonta a férfi NB II-es licencet.

A klub a döntésről részletes tájékoztatást kapott. A szabályok szerint kizárólag az érintett sportegyesület adhat tájékoztatást a döntés hátteréről.

20 helyett 18 csapattal indulhat az NB II – ez a két klub van végveszélyben

The post Megvonták a tavalyi NB I-es kieső indulási jogát appeared first on csakfoci.hu.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!