Menhelyi kutyákkal edzettek a vb-re vízilabdázóink

Hírek

Oszd meg másokkal is

Már örökbefogadott, illetve örökbefogadásra váró kutyákkal tartottak szárazedzést a férfi- és a női vízilabda-válogatott tagjai, így készülve a kvangdzsu-i vizes vb-re. A csapat tagjai együtt futottak az agility pályán a négylábúakkal a budapesti REX Kutyaotthonban,

ezzel hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra.

„A nap tökéletes volt arra, hogy megtapasztaljam, milyen érzés, amikor egy kutya hallgat rám. Ez sajnos a sajátomról nem mondható el” – mondta nevetve Bedő Krisztián, válogatott vízilabdázó a kutyás agility szárazedzés után. „Láttam a kutya szemében, hogy mennyire figyel engem, ettől úgy éreztem ma magam, mint egy igazi csapatkapitány.”

Illés Anna, a női vízilabda-válogatott játékosa egy 10 éves kutyával végezte a szárazedzést, aki sajnos nem először gazdátlan. 

“A felelős állattartás mellett fontos a felelős örökbefogadás is.

A kutyát, akivel dolgoztam Ronnak, majd Bobinak hívták, így amikor sajnos másodszor is menhelyre került, már a Ronbobi nevet kapta. Az örökbefogadás tényleg felelősséggel jár, ezt nem szabad elfelejtenünk!”

A válogatott vízilabdázók az E.ON állatvédelmi programjához csatlakozva vettek részt az agility-vel összekötött szárazedzésen. A menhely életében az anyagi támogatás és az önkéntes munka egyaránt fontos Dr. Koleszár István, a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója szerint. 

„Önkéntesek nélkül nem is tudnánk működni, hiszen az itt lévő több mint 250 állatot nem tudná a naponta itt dolgozó 2-3 kollégánk nélkülük ellátni. Ők a meghosszabbított kezeink. Ezért is örültünk annak, hogy az E.ON és a vízilabda válogatott tagjai segítettek nekünk” – tette hozzá a vezető.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!