Nagyot változik az időjárás a jövő héten

Hírek

Oszd meg másokkal is

Hétfőn sok lesz a napsütés, de a Balaton és Tisza közötti régióban kissé több lesz a felhő, és ott (főleg a terület déli részén) egy-egy gyenge zápor is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-16 fok között várható, de a szélcsendes északi völgyekben 7-9 fok is előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 23-27 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Kedden és szerdán napos idő várható. Kedden főként a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegységben, szerdán főleg északkeleten lehet néhol zápor, zivatar. Kedden a leghidegebb órákban 9-14, szerdán 8-17 fok lesz. Kedden napközben 24-28, szerdán 25-29 fokig melegszik a levegő.

Strandolók a Lupa-tónál – MTI Fotó: Mohai Balázs

Csütörtökön is sok lesz a napsütés. Inkább csak a Dunántúlon van esély helyenként záporra, zivatarra. A minimum-hőmérséklet 10-16, a maximum-hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Pénteken elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Egy kutya a Pécs-Hird közelében kialakított kutyastrandon – MTI Fotó: Sóki Tamás

Szombaton és vasárnap is sok lesz a napsütés, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. Szombaton a leghidegebb órákban 13-19, vasárnap 14-20 fok lesz. Szombaton napközben 27-31, vasárnap 29-33 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI Fotó: Komka Péter

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!